Høring av søknad om endret tillatelse etter forurensningsloven – FFF Hage og Miljø AS – Follestad industriområde i Asker kommune

Høyringsfrist:
11. juni 2024 23:59

Statsforvalteren har den 30.01.2024 mottatt søknad fra Asplan Viak på vegne av FFF Hage og Miljø AS om endring av gjeldende tillatelse etter forurensningsloven til å kunne rense sitt forurenset overvann sammen med sigevann fra Røyken grovfyllplass på Follestad industriområde i Asker kommune. Statsforvalteren mottok tilleggsinformasjon til søknaden den 01.03.2024.

Publisert 13.05.2024

Bakgrunn

FFF Hage og Miljø AS (heretter FFF) fikk den 13.05.2022 ny tillatelse etter forurensningsloven til drift av sitt avfallsanlegg ved Smemyrveien 10 i Asker kommune. FFF og Røyken Grovfyllplass (heretter RG) har i en lengre periode renset forurenset overvann og sigevann sammen i en felles renseløsning. Statsforvalteren satt som krav i den nye tillatelsen til FFF at de ikke får slippe på forurenset overvann på sigevannsløsningen, men må rense sitt forurenset overvann separat. Fristen for å ferdigstille system for rensing av overvann var satt til 15.01.2024 Begrunnelsen for kravet er at vi mener at forurenset overvann og sigevann renses best separat. FFF har nå søkt om å endre dette kravet slik at de kan slippe på forurenset overvann på rensesystemet for sigevann.

Sammendrag av søknaden

FFF søker om å kunne rense sitt forurenset overvann i renseløsningen for sigevannssystemet til RG. I søknaden fremkommer det at forurenset overvann utgjør en liten mengde vann i forhold til mengden sigevann i rensesystemet og at det dermed ikke vil forekomme fortynningen av vannmasser. De opplyser videre at det er mulig å bygge en renseløsning tilpasset felles rensing av forurenset overvann og sigevann, hvor utslippet tilfredsstiller grenseverdiene gitt i tillatelsen til FFF og gi resipienten tilstrekkelig beskyttelse. Videre søker de om lempeligere grenseverdier for utslipp av overvann og sigevann. De mener at de omsøkte grenseverdiene ikke vil medføre en forverret tilstand i resipienten. Søker ber om at frist for ferdigstillelse av rensesystemet skal settes til 01.12.2024

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra FFF Hage og Miljø AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 11.06.2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/992».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.