Informasjonsskriv 4/2024

Vi gjennomførte i 2024 egenvurdering med de sosiale tjenestene i arbeids- og velferdsforvaltningen, med temaet Nav-kontorenes ansvar for å ivareta barns behov når familien søker økonomisk stønad.

Publisert 26.06.2024

Som utgangspunkt for egenvurderingen har vi benyttet veileder for landsomfattende tilsyn 2022-2023, som er utarbeidet av Helsetilsynet på det aktuelle temaet. I et landsomfattende tilsyn fører alle Statsforvalterne tilsyn med et tjenesteområdet eller tema over ett eller to år. Formålet er å avdekke svikt og bidra til forbedring, og å skape nasjonal oppmerksomhet om området.

Målsettingen med egenvurderingen har vært at kommuner og bydeler vurderer om egen praksis er i tråd med lovens krav, og om Nav med dette ivaretar barns behov når familien søker økonomisk stønad. Totalt 10 Nav-kontor i Statsforvalterembetet Oslo og Viken takket ja til å delta i denne egenvurderingen.

Vi vil med dette gi en redegjørelse for hva en egenvurdering er, hvorfor vi valgte barns behov som tema, hva Nav skulle undersøke, resultatene fra Nav-kontorenes gjennomgang og en kort oppsummering fra oss.

I sidemenyen ligger hele informasjonsskrivet.