Tilsyn med Oslo kommune Bydel Bjerke på barnehageområdet

Vi har ført tilsyn med Oslo kommune Bydel Bjerke. Temaet for tilsynet er kommunens plikt til å sikre at barn med nedsatt funksjonsevne får et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 19.12.2022

Statsforvalteren gjennomfører tilsyn med Oslo kommune Bydel Bjerke. Temaet for tilsynet er kommunens plikt til å sikre at barn med nedsatt funksjonsevne får et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud, jf. barnehageloven § 37. Det overordnede formålet med tilsynet er å kontrollere om bydel Bjerke oppfyller kravene i regelverket.

Gjennom dokumentasjonen som foreligger ser vi at bydel Bjerke oppfyller kravene i barnehageloven § 37. Vi ser at bydelens system, rutiner og praksis ivaretar barna og foreldrene i søknadsprosessen om tilrettelegging i barnehage. I bydelens vedtak kommer det tydelig fram hvilke vurderinger og begrunnelser som ligger til grunn for vedtaket. Statsforvalteren vurderer samlet sett at bydelen har en god praksis på området.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Oslo kommune Bydel Bjerke har på dette temaet. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

I den foreløpige rapporten avdekket vi regelverksbrudd på tre korreksjonspunkter. Kommunen har uttalt seg til foreløpig rapport innen fristen. På bakgrunn av kommunens uttalelse legger vi til grunn at kommunen har rettet alle regelverksbrudd i foreløpig rapport. Vi avslutter derfor tilsynet med denne rapporten.

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens nettside.