Tilsyn med Enebakk kommune på barnehageområdet

Vi har ført tilsyn med Enebakk kommune. Temaet for tilsynet er kommunens plikt til å sikre at barn med nedsatt funksjonsevne får et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.11.2022

I tilsynet med Enebakk kommune kommer det frem at kommunen har et godt samarbeid med foreldre og barnehage, samt at kommunen innhenter informasjon fra mange andre instanser som har kjennskap til det enkelte barn. Informasjonen om tilrettelegging etter barnehageloven § 37 på kommunens hjemmeside gir foreldrene god informasjon om barnets rettigheter og hvordan man skal søke. Vi har vurdert at denne praksisen bidrar til at kommunen har gode rutiner for å fange opp barn som kan ha rett til individuell tilrettelegging.

Videre har Statsforvalteren vurdert at kommunen gjennom sine vedtak gir informasjon til foreldrene om hvilken tilrettelegging som er egnet for at barnet skal kunne nyttiggjøre seg av barnehagetilbudet. Dette ved å spesifisere hjelpen i antall timer per uke og i hvilke situasjoner hjelpen skal gis.

Vi har i vårt tilsyn funnet at kommunen ikke oppfyller regelverket når det gjelder å ta stilling til hva som er barnets beste når den fatter vedtak om individuell tilrettelegging. Kommunen må vurdere hva som er barnets beste når de fatter vedtak, da barnets beste er et grunnleggende hensyn ved alle handlinger som berører barn og det skal mye til for å sette det til side.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Enebakk kommune har på dette temaet og hvilke regelbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens nettside.