Tilsyn med Eidsvoll kommune på skoleområdet

Vi har ført tilsyn med Eidsvoll kommune og Bønsmoen skole. Temaet for tilsynet er skolemiljø og internkontroll.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 23.09.2022, Sist endra 23.09.2022

Statsforvalteren har i tilsynet funnet at Eidsvoll kommune ikke har internkontroll som sikrer skolens regeletterlevelse på områdene varslingsplikt og undersøkelsesplikt i skolemiljøsaker.

Tilsynet viser at Eidsvoll kommune er i gang med å utarbeide system for internkontroll for å sikre at regelverket etterleves av skoleeier og skolen på skolemiljøområdet. Det er delvis utarbeidet rutiner og prosedyrer som beskriver varslingsplikten, undersøkelsesplikten og dokumentasjonsplikten, og noen av disse er kjente og i bruk i skolen. Kommunen gjennomfører elementer av risiko- og sårbarhetsanalyse på skolemiljøområdet og er nå i gang med å utbedre dette arbeidet. Det er vår vurdering at kommunen er i gang med å bruke resultater fra risiko- og sårbarhetsanalysene til å sette inn tiltak for å sikre regeletterlevelsen på skolemiljøområdet, men det fremstår som at noen tiltak er satt inn helt tilfeldig eller ikke gjennomføres etter planen. Det er også vår vurdering at kommunen ikke systematisk evaluerer om tiltakene virker hensiktsmessig.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Eidsvoll kommune har på dette temaet og hvilke regelbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens hjemmeside.