Tilsynsrådet for tvangsreturer og utlendingsinternatet – noe for deg?

Foto: Pixabay / Pixabay.

Statsforvalteren skal foreslå medlemmer og varamedlemmer til Tilsynsrådet for tvangsreturer og utlendingsinternatet. Funksjonstiden er 2 år fra 01.01.2025. 

Publisert 16.08.2024

Tilsynsrådet for tvangsreturer og utlendingsinternatet er et uavhengig tilsynsråd som fører tilsyn med driften av Politiets utlendingsinternat og behandlingen av utlendingene som oppholder seg ved internatene (Trandum og Haraldvangen familieenhet), jf. utlendingsloven § 107 a. Tilsynsrådet fører også tilsyn med tvangsreturer.

Hva kreves for å bli medlem?

Medlemmer og varamedlemmer må inneha norsk statsborgerskap og ikke fylle 70 år eller mer i oppnevningsperioden.

Kandidater med tilsynskompetanse, kompetanse om utlendingsfeltet og/eller helsefaglig og barnefaglig kompetanse vil bli vektlagt.

Videre er det viktig med god kunnskap om sårbare grupper og menneskerettigheter. Det er også ønskelig med kandidater med flerkulturell bakgrunn/forståelse, samt flerspråklig kunnskap. Balansert kjønnssammensetning og geografisk spredning blant medlemmene vil bli vektlagt.

Godtgjøring

Rådsmedlemmenes godtgjøring reguleres av Statens Personalhåndbok. Någjeldende sats for leder er kr 685 per time, mens øvrige medlemmer godtgjøres kr 518 kr per time. Selvstendig næringsdrivende kan få salærsatsen i timegodtgjørelse. Utgangspunktet er at rådsmedlemmet skal få godtgjøring i tillegg til ordinær lønn, og at tid til utvalgsarbeidet ikke skal innarbeides/trekkes av fleksitiden. Dersom arbeidsgiver har en maksgrense for antall dager medlemmet kan være borte fra jobb i forbindelse med utførelse av verv, kan rådsmedlemmet få dekket tapt arbeidsinntekt som følge av rådsarbeid, under forutsetning av at tapet kan dokumenteres. I tillegg kommer kostgodtgjørelse, samt kompensasjonstillegg ved utenlandsreiser.

Noe for deg?

Send følgende opplysninger til Statsforvalteren i Innlandet v/Toril Edvardsen, på e-post: toril.edvardsen@statsforvalteren.no dersom dette er noe du kunne tenke deg å være med på:

  • fødselsnummer
  • utdanning
  • stilling og yrkesbakgrunn/eventuelt annen relevant kompetanse
  • nåværende arbeidsgiver
  • bosted
  • ev. første gang oppnevnt
  • e-postadresse

Frist 28. august 2024.

Mer informasjon finner du i brevet "Kandidater til Tilssynsrådet for tvangsreturer og utlaendingsinternetet" (.pdf)