Gratulerer med integreringsdiplom, Stange!

Stange kommune fikk diplom da Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut. Fylkesmannen gratulerer med diplomet! Stange har arbeidet godt og lenge med integrering, og det var et sentralt tema da fylkesmannen besøkte kommunen tidligere i vinter. Bærum vant årets pris.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 14.02.2019

Du kan lese om fylkesmannens møte med Stanges integreringsarbeid her. Bærum stakk av med prisen i konkurranse med seks andre kommuner: Asker, Bodø, Lørenskog, Steinkjer, Tromsø og altså Stange. Hvert år legger norske kommuner ned en formidabel innsats i arbeidet med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunene ble nominert av IMDi for å ha utmerket seg positivt i arbeidet med bosetting og integrering av flyktninger.

Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av IMDi for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig. Ni andre kommuner har vunnet prisen tidligere: Vadsø, Levanger, Kristiansand, Kragerø, Molde, Hammerfest, Drammen, Grimstad og Trondheim. For første gang i år fikk befolkningen anledning til å medvirke til kåringen ved å stemme på sin favoritt.

Årets pris ble delt ut av integreringsministeren Jan Tore Sanner på IMDis integreringskonferanse 13. februar.