Snøggtreff for matregionen Valdres
Tirsdag 6. desember møttes 40 matentusiaster på Lodge 900 på Beitostølen med et felles mål for øye; å få mer lokalmat på bordene på serveringsteder og institusjonene i Valdres.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Hva skal til for at lokalmatprodusenter og reiselivsbedrifter sammen kan bygge sterkere relasjoner, øke salget og skape gode assosiasjoner til Valdres? Svaret er sammensatt, men å bli bedre kjent kan være en del av løsningen.
Snøggtreff
Statsforvalteren i Innlandet inviterte sammen med gode regionale samarbeidsparter til Snøggtreff mellom produsenter av lokalmat, serveringsbedrifter, utsalg og kommuner i Valdres. Gjennom korte, forhåndsavtalte møter fikk deltakerne kunnskap om hva de ulike bransjene trenger av hverandre. Det ble bygget sterkere bånd og en følelse av å jobbe sammen mot et felles mål: Å løfte matregionen Valdres.
Matopplevelser viktig for reiselivet
Merete Hovi, reiselivssjef i Valdres og medarrangør for Snøggtreffet, understreket under møtet hvor viktig matopplevelser har blitt i reiselivet og betydningen av å skape møteplasser mellom produsenter og opplevelsesbedrifter.
- Vi trenger å vite om hverandre og jobbe videre sammen for å løfte matopplevelser i regionen. Det skal ikke være mulig å besøke Valdres uten å bli tilbudt en stor matopplevelse på lokale råvarer. Det vinner vi alle på, sa Hovi.
Nasjonale matskatter fra Valdres
Guri Grønolen fra Statsforvalteren i Innlandet opplyste om at Rakfisk fra Valdres, Kurv frå Valdres, Rein fra Jotunheimen og Stølssmør alle har oppnådd Beskyttet betegnelse.
- Innlandet er pilot for prosjektet «Beskyttede Betegnelser 2030» i regi av Stiftelsen Norsk Mat. Hovedmålet er å få opp flere BB-er og revitalisere de eksisterende. Matskattene kan bidra til økt verdiskaping i fylket og er viktig for byggingen av matfylket Innlandet, sa Grønolen.
Bildet under: Arrangørene runder av et godt og smakfullt Snøggtreff. Fra venstre: Kathrin Hoffman Aslaksby (Skimakeren og Budeia), Merete Hovi (Visit Valdres), Guri Grønolen (Statsforvalteren i Innlandet og Valdres Natur- og Kulturpark), Øystein Bratthole (Beitostølen Barcraft), Tone Ranheim (Valdres Næringshage), Pål Andvord (Beitostølen Barcraft) og Ingrid Røn (Valdres Næringshage) Foto: Lene Hovi
Kontaktpersonar
-
Guri Grønolen
Tlf: 61 26 61 38 / 97 02 95 46