Matproduksjon

Oppdatert 18.11.2024

Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Statsforvaltaren er pådrivar for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat.

Fylkeskommunen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvaltaren samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir


Publisert 11.09.2024

Stipend som ambasadør for lokal mat i Agder 2025

Agder fylkeskommune gir et utviklingsstipend som ambassadør for lokal mat fra Agder for å øke kompetansen, skape stolthet og oppmerksomhet omkring Matregion Agder.


Publisert 05.07.2024

Det norske måltid – sesong 16

De beste norske mat- og drikkeproduktene skal kåres – påmeldingsfrist 15. august 2024.


Publisert 22.05.2024

Oppfordrer kommuner til å dyrke mat

NIBIO har utarbeidet en veileder som gir kommuner og andre aktører tips og råd for å lykkes med lokale dyrkingsprosjekter.


Publisert 22.06.2023

Lokalmat på fylkeskommunens bord

Mål om minst 50 % lokalprodusert mat og drikke i Agder fylkeskommune.


Publisert 05.06.2023

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk

Bransjeorganisasjonen Hanen inviterer publikum til å nominere sin favoritt.


Publisert 25.01.2023

Prosjekt Matregion Agder

Fylkeskommunens prosjekt handler om mat, matkultur og matressurser på Agder.


Publisert 25.06.2021

Matdestinasjon Agder

Fylkeskommunen ønsker satsing på Agder som matfylke.


Publisert 16.02.2021

Strategi for Matnasjonen Norge

Regjeringen presenterte sin strategi for utviklingen av Matnasjonen Norge 12. februar.