Lyser ut ny rammeavtale for restaurering av myr

Foto: SNO

Statsforvalterne har lyst ut ny rammeavtale for entreprenører som kan jobbe gravemaskin for å restaurere myr og annen våtmark. Fristen for å melde seg på konkurransen nærmer seg. Åtte entreprenører kan stå på rammeavtalen for Trøndelag. Lever deres tilbud innen 10. februar 2025.

Publisert 04.02.2025

Formålet med restaureringen er å heve vannstand i grøftede myrer, senkede tjern og torvtak. Dette gjøres ved bruk av gravemaskiner med brede belter. Resultatet blir reduksjon i klimagassutslipp, ny lagring av karbon, bedre levekår for moser, planter, insekter og fugler som er tilknyttet disse våte naturtypene. Ofte blir også vannkvaliteten bedre nedstrøms for restaureringsprosjektene.

Hva kreves av entreprenør?

Vi ønsker dyktige og engasjerte entreprenører i våre prosjekter. Vi stiller krav om kompetanse, erfaring og egnethet for det nøkkelpersonellet som faktisk skal gjennomføre gravearbeidet.

Leverandør må disponere følgende utstyr:

  1. Gravemaskin 8 - 12 tonn med belter, og
  2. Gravemaskin 14 - 16 tonn med belter

Se alle krav i utlysningen her: Rammeavtale myrrestaurering | Doffin, Database for offentlige anskaffelser

Det telles positivt hvis deres nøkkelpersonell har:

  • fagbrev i anleggsmaskinførerfaget
  • erfaring med myrrestaurering og annen naturrestaurering
  • erfaring med arbeid med våtmark eller andre bløte områder (for eksempel leire)
  • gjennomført kurs i naturrestaurering, sikkerhetskurs, arbeidsvarslingskurs, førstehjelpskurs, masseforflytningsmaskiner klasse 1-6
  • lang og allsidig erfaring i bruk av gravemaskin
  • relevant videreutdanning innenfor naturfag

Kurs i myrrestaurering kan gjennomføres vår 2025.

Restaurering av våtmark innebærer et betydelig naturinngrep, og det anses derfor som viktig at alle leverandørene ivaretar klima- og miljøkrav som er listet opp i kravspesifikasjonen.

Hvordan gjennomføres prosjektene?

I arbeidet med restaurering av myr og annen våtmark står Statsforvalteren for prosjektering og utarbeider prosjektbeskrivelser der metodevalg er beskrevet. Statens naturoppsyn følger opp entreprenør i felt. Vanligvis brukes bare naturlige materialer, slik som torv, bakkevegetasjon og trær på stedet. Appen Field Maps brukes i oppdragene for tilgang til prosjektkart og oppdatering av prosjektdata. Oppdragene vil variere mye i størrelse. Rammeavtalen omfatter hele Norge, men deles inn i 10 regioner, der hvert Statsforvalterembete utgjør en region. Tilbyderne kan levere tilbud på inntil tre regioner. Hver region kan ha 8 entreprenører på sin rammeavtale.

Ring oss gjerne dersom dere har spørsmål!

 

Statsforvalteren i Innlandet har samlet filmer og annet informasjonsmateriell som kan være nyttig for entreprenør og andre interesserte, se her: Myrrestaurering | Statsforvalteren i Innlandet

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Frist påmelding konkurranse

Frist for å melde seg på forhåndsgodkjenning til konkurransen om rammeavtale er 10. februar 2025

 

Påmelding og spesifikasjoner i Doffin