Informasjonsbrev uke 24/2024

Innhold:

  • Når reinen er der den ikke skal være
  • Sommerferie i ØKS
  • Husk å legge inn data fra barkbilletømming
  • Oversikt over nytilsatte i kommunal landbruksforvaltning
  • Ny versjon av SKART-appen
Publisert 11.06.2024

Snarveg til:

 

Når reinen er der den ikke skal være

Statsforvalteren ved Frank Jenssen har skrevet en kronikk om hva som skjer når rein kommer på avveie – hvem gjør hva, og hvilke virkemidler finnes for å redusere konflikt mellom reindrift og jordbruket eller andre interesser.

Et av virkemidlene som kan tas i bruk er tilskudd til konfliktforebyggende tiltak mellom reindrift og annen berørt part. Statsforvalteren i Trøndelag ved Landbruksavdelingen har nasjonalt ansvar for denne ordningen og behandler søknader om tilskudd fra hele landet. I 2024 har vi 11,6 mill til rådighet. Per nå er det innvilget 5,7 mill. i 2024. Det er ikke søknadsfrist på denne ordningen, søknader behandles fortløpende.

For mer informasjon om ordningen se nettsidene til Landbruksdirektoratet.

Vi har også samlet litt informasjon om ordningen spesielt for dere som jobber i kommunen på våre nettsider for kommunal landbruksforvaltning.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

Sommerferie i ØKS

I uke 28 og 31 blir det ikke foretatt utbetalinger av refusjonskrav i ØKS på grunn av ferieavvikling. I ferietida er det fint om dere setter Elisabeth og Johanna som kopimottaker på alle eposter om skogfond/ØKS for å sikre at dere får raskere svar.

Kontaktperson: Elisabeth Heggelund og Johanna Sætherø Steen

 

Husk å legge inn data fra barkbilletømming

Barkbillefellene skal tømmes mandag eller tirsdag denne uka, og dataene legges inn i VIPS logic så snart som mulig, slik at NIBIO og Landbruksdirektoratet kan bruke dem i det neste barkbillevarselet. Det var høye fangster sør i fylket i første tømming, og på Østlandet er det nå fare for utbrudd av barkbiller.

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

Oversikt over nytilsatte i kommunal landbruksforvaltning

Vi har startet planleggingen av årets opplæring for nylig tilsatte i kommunene og trenger en oppdatert oversikt over aktuelle deltakere. Vi ber derfor om at dere sender inn navn og e-postadresse for alle nytilsatte fra november 2023 til nå, og gjerne om dere vet om det er stillinger som skal besettes fram til høsten. Nytilsatte avdelingsledere vil vi også gjerne ha med oss på opplæringen.

Oversikten sendes til undertegnede på e-post.

Kontaktperson: Siri Bruem

 

Ny versjon av SKART-appen

Landbruksdirektoratet melder at det er kommet en ny versjon av SKART-appen, som kan lastes ned i Google Play og App store. SKART er en app som brukes av offentlig skogbruksforvaltning, blant annet til kontroller i felt.

Kontaktperson: Even Dahlen

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.