Vellykka Matseminar og trøndersk Matfestival i Trondheim!

Bilde: Landbruksdirektør Audhild Slapgård og prosjektleder for Trøndersk matfestival Brit Melting deltok under åpninga av Trøndersk Matfestival. Foto: Albertine Vestvik, Oi! Trøndersk mat og drikke.

Oi! Trøndersk mat og drikke gjennomførte i helga en vellykka Trøndersk Matfestival i Trondheim! Før festivalen arrangerte de også Matseminaret "Dyrevelferd og beredskap - veien mot Nasjonaljubileet 2030", der landbruksdirektør Audhild Slapgård var en av innlederne.

Publisert 06.08.2024

Mat og areal er beredskap
Landbruksdirektør Audhild Slapgård deltok i beredskapsdebatten som var en del av Matseminaret i forkant av Matfestivalen 31. juli. Tema var: Hvor viktig er maten i vår nasjonale beredskap? Er det krig i Europa som fikk fart på selvforsyningsgraden? Og har vi egentlig nok bønder og fiskere?
Slapgård var opptatt av at landbruket er en del av vår kriseberedskap. Det er viktig at vi bruker arealene og ressursene vi har til å dyrke mat. At vi praktiserer er strengt jordvern, er derfor viktig.

Beredskapsdebatt Oi! Matseminar 31. juli 2024

Bilde: Deltagere på debatt om beredskap under Oi Matseminar; f v. administrerende direktør i Sjømatbedriftenes Landsforening Robert Eriksson, fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune Tomas Iver Hallem, Generalsekretær i Norges Bondelag Sigrid Hjørnegård, Landbruksdirektør Audhild Slapgård, Byråd for miljø, samferdsel og næring Line Fjørstad og Oberstløytnant og nestkommanderende for Ørland flystasjon Tom Christiansen. Foto: Albertine Vestvik, Oi! Trøndersk mat og drikke.

 

Rekordstort besøk på Matfestivalen!

Det fine været gjorde at det ble et rekordstort besøk på den 19. trøndersk matfestivalen som ble arrangert i Trondheim i helga. Det var nærmere 170 utstillere fra 14 regioner som kom til byen med et mangfold av smaker fra hav, sjø, fjell og land. Under festivalen var det et variert program med mobil kokkelering, barneaktiviteter, ulike kurs og unike måltidsopplevelser.


Landbruksdirektør Audhild Slapgård deltok under åpninga av trøndersk Matfestival torsdag 1. august. Landbruk- og matminister Geir Pollestad deltok under åpningen og besøkte matfestivalen torsdag. Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Matfestivalen fredag. Han var innom Inderøy sin stand, som ble kåret til Årets beste stand.

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Matfestivalen

 

Bilde: Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte årets beste stand Inderøy under Trøndersk Matfestival. Foto: Ide Lee-Wright, Oi! Trøndersk mat og drikke.

 

Statsforvalteren bidrog på informasjonsstanden
På matfestivalen bidrog Landbruksavdelinga med å være med å bemanne informasjonsstanden for festivalen. Statsforvalteren skal legge til rette for næringsutvikling og innovasjon i samarbeid med andre regionale og lokale aktører. Vi skal støtte opp om verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg, norsk mat. Matfestivalen er en viktig arena for å fremme trøndersk lokalmat som Landbruksavdelinga støtter opp om. På informasjonsstanden svarte vi på spørsmål som både publikum og utstillere hadde.

Statsforvalteren sto i informasjonsstanden på Matfestivalen

Bilde: Marit Nestande og Liv Gystad fra Landbruksavdelinga var noen av de som deltok i informasjonsstanden til Trøndersk matfestival. Foto: Karen Haugen, Oi! Trøndersk mat og drikke

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.