Jobb hos oss?

Kva gjer Statsforvaltaren? Me representerer staten i Rogaland. Me ser til at vedtak, mål og retningslinjer frå regjeringa blir følgt opp i kommunane og sikrar rettstryggleiken til innbyggarane våre.

Publisert 08.02.2023, Sist endra 24.10.2024

Du kjenner kanskje til oss som Fylkesmannen i Rogaland, men me endra namn til Statsforvaltaren i Rogaland i 2020.

Statsforvaltaren er kongen og regjeringas representant i fylket. Kort sagt er me eit bindeledd mellom regjeringa og kommunane. Oppgåvene våre er blant anna å sørga for at lover og reglar blir følgde i kommunane. Me er eit tilsyns- og klageorgan, men har også ei koordinerande rolle i fylket. 

Hos oss jobber me med meiningsfylte og varierte oppgåver, som til dømes helse, miljø, barnehage, skule og landbruk. Avdelingane våre samarbeider tett, og som tilsett hos oss blir du ein del av eit tverrfagleg arbeidsmiljø.

"Tar vare på Rogaland" er den overordna visjonen og rettesnora i arbeidet vårt.

Statsforvaltaren i Rogaland har mange og svært varierte oppgåver. Me har organisert oss i fem fagavdelingar og to stabar. Alle held til i Statens hus, sentralt i Stavanger.

Her kan du lesa litt meir om dei ulike avdelingane – og kanskje spesielt den der du ønsker å jobba.

Slik er me organisert

Har du søkt, eller vurderer du å søke, en ledig stilling hos Statsforvalteren? Her finner du nyttig informasjon om hvordan rekrutteringsprosessen vår ser ut.

Kvalifikasjonsprinsippet

I staten gjelder kvalifikasjonsprinsippet, som betyr at det er den som er best kvalifisert for stillingen som skal få tilbud. Når vi vurderer om du er kvalifisert eller ikke, ser vi på utdanning, erfaring og om du er personlig egnet for stillingen. Egnethet kommer ut fra kravene i utlysningen og hvordan du passer inn i stilling og organisasjon.

Søknad

Ledige stillinger blir lagt ut på jobbsiden til hver av statsforvalterne, NAV og av og til andre publiseringskanaler. For å søke må du registrere en profil i rekrutteringssystemet og legge inn relevant informasjon (CV, søknadsbrev og lignende). Årsaken til at vi ber deg fylle inn CV-en din i systemet, er at vi er pålagt å utarbeide offentlige søkerlister for hver rekrutteringsprosess.

Intervju

Når søknadsfristen har gått ut, vurderer vi søkerne. Vi vurderer hver enkelt opp mot kvalifikasjonskravene for den spesifikke stillingen, og gjennomfører intervjuer med de mest aktuelle søkerne.

Det vi ønsker med intervjuet er å ha en god samtale og legge til rette for at du som søker skal få presentert deg og din kompetanse på en god måte.

Referanseintervju

Vi kontakter referanser for å høre deres inntrykk av søkerne vi anser som aktuelle for stillingen etter intervju.

Innstilling og ansettelse

Når vi har fullført intervjurunden, skriver vi en innstilling. En innstilling er en rangering av de søkere som anses kvalifisert og egnet for å bli tilbudt stillingen. Det vil vanligvis bli innstilt minimum tre søkere. Innstillingen behandles i ansettelsesrådet, der representanter fra både arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden gjør en vurdering. Dersom innstillingen blir vedtatt i ansettelsesrådet, skriver vi et tilbudsbrev til søker som er først blant de innstilte. Hvis vedkommende takker nei, vil neste innstilte søker få tilbud om stillingen.

Velkommen som søker! 

Ledige stillingar

Vi har for tida ingen ledige stillingar

Gode hos oss

  • Fleksibel arbeidstid
  • Reisegodtgjersle etter Statens satsar
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse som gir gode pensjonsordningar, og høve til bustadlån med gunstig rente

Spørsmål?

Dersom du har spørsmål om ei stilling, ring kontaktpersonen som er oppgitt i stillingsannonsen.

Har du tekniske problem med sjølve søknaden, kan du kontakta JobbNorge på kundeservice(at)jobbnorge.no