Lær meir om siderproduksjon!
1. oktober blir det arrangert eit innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Målgruppe
Lokalmatprodusentar innan frukt- og drikkeproduksjon med mindre enn 10 årsverk. Erfaring med juiceproduksjon kan vere ein fordel, men kurset passar for nybegynnarar og!
Kurshaldarar, tid og stad
Eivind Vangdal og Guro Helgesdotter Rognså
Dato: 1. oktober
Tid: 09:00-16:30
Stad: Måltidets hus AS, Richard Johnsensgt.4 Ullandhaug, 4021 Stavanger
Pris: 900 kr
Målet med kurset
Kurset er tilpassa deg som vil vita litt meir om sider og korleis sider vert laga. Kanskje har du laga din eigen sider eller ynskjer å prøva. Kurset er og nyttig om du vurderer å satsa på sider-produksjon som næring, og som forkurs for Kompetansenettverket for lokalmat sine 3-dagars siderkurs i Ulvik (1.-4. november).
Innhald
- Kva er sider? – typar og stilar; gode sidereplesortar, smakstilsetjing m.m.
- Kva utstyr treng du? – frå pressing til emballasje for ferdige produkt, tilpassa ulike produksjonsomfang
- Gjæringsprosessen, og korleis denne kan styrast. Tilsett gjær eller spontan gjæring? Tilsetjing av sukker?
- Moglege utfordringar og feil som kan koma, og korleis ein kan unngå desse
- Sensorisk marknadsføring. Korleis faktorar som emballasje og historieforteljing påverkar kunden
- Trendar innan sider
- Smaking av tradisjonelle sidertypar og sider med smakstilsetjing og issider. Korleis vurdera smak på sider.
- Besøk til Sandalen gard, Randaberg – omvisning i sideriet og smaksprøvar
For ytterlegare opplysningar kontakt Aase Vorre Skuland i Kompetansenettverket for lokalmat sør, aase.vorre.skuland@nofima.no