Det Norske Måltid: 9 av 40 finalister er fra Rogaland

Matregion Rogaland beviser igjen at her blir det produsert mat av skyhøy kvalitet. I kategorien Årets kjøtt er tre av tre finalister fra fylket - Strand Gård, Klostergarden og Nyyyt.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 22.09.2020

Den store finalen i Det Norske Måltid går av stabelen under stjernehelgen i Stavanger 5. – 6. februar 2021.

Finalister fra Rogaland fordelt på kategori:

Årets Grønne

Blomkarse mikrogrønt, Smågrønt, Rogaland

Gråblå østerssopp, Topp Sopp, Rogaland

Årets Grønne foredlet

Tindved sorbet med einerbær og nype, Siddis Gelato, Rogaland

Årets Kjøtt

Vaktel, Strand Gård, Rogaland

Lammecarré fra Klostergarden, Klostergarden, Rogaland

Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalvNyyyt, Rogaland

Årets Kjøtt foredlet

Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år, Vikedal Gårdsmat, Rogaland

Årets Ost

Fønix, Stavanger Ysteri, Rogaland

Årets Søtsak

Chilli 50%, Xoco, Rogaland

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.