Prisdryss under Gladmatfestivalen
Den gjeve Matkulturprisen ble i år tildelt Sonja Hargaut og Villa Rosenhagen på Jørpeland. I tillegg ble det delt ut en rekke Gladmatpriser til utstillere.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Det var en rørt Sonja Hargaut og Villa Rosenhagen på Jørpeland som tok imot årets Matkulturprisen. Prisen er en heder til matprodusenter eller restauranter som har bidratt til å fremme lokal matkultur i Rogaland, og den ble delt ut av Chaine des Rotisseurs Bailliage de Rogaland og Norske kokkers landsforening. Sonja meddelte fra scenen i Kokepunktet at hun elsker å holde på med det hun gjør, og å vinne prisen var veldig stort.
Gladmatpriser til utstillere
Juryen sier dette om Gladmatutstillerne:
- Nivået på årets Gladmatretter er høyere enn noen gang. For et mangfold, for noen smaker, for en entusiasme for det lokale – det har ikke vært enkelt å lande på en vinner. Når juryen smaker seg fram til årets gladmatrett, er det flere ting de er på jakt etter. Juryen sier videre de er opptatt av at lokale råvarer utnyttes på en utmerket måte. Vi ser etter retter som er godt sammensatt både med smak, tekstur og det visuelle. Smaken trumfer selvfølgelig det meste og retten må huskes som en helt spesiell opplevelse verdsatt av mange.
Medlemmer i juryen har vært Maggi Gausel, Elin Rusnes Kvingedal, Kristian Ebbesen Fjelde, Gulmira Ahmedova og leder Olav Birkeland.
Det ble delt ut priser i seks kategorier og disse stakk av med seieren:
- Årets Gladmat rett: Hjelmeland Naturlegvis
- Årest Gladmat opplevelse: Hjelmeland Naturlegvis
- Årets Gladmat stand: Sola Strand Hotell/Hotel Victoria
- Årest nyskapning: Bellies
- Årets lokalmatprodukt: Ystepikene
- Årets mest sirkulære utstiller: Topp Sopp
Les gjerne mer om Gladmat.