Samles til avslutningskonferanse

16. - 17. mars skal vi markere avslutningen for to av våre utviklingsprosjekter. Det gjør vi med å arrangere en konferanse med tema Hvordan kan vi skape de gode mat-og reiselivsopplevelsene på gårder i Nordland?

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 11.03.2016

De påmeldte kan glede seg til mye spennende faglig påfyll, hentet fra rundt om i Norge. Vi har også sørget for at det vil smake av Nordland disse to dagene. 

Påmeldingen til konferansen har gått over all forventning, det er gledelig at så mange lokalmatprodusenter og tilbydere av opplevelser på gårder i Nordland har meldt seg på. Det er også mange av de vi kaller "de gode hjelperne" på påmeldingslisten. 

Til å lose oss gjennom konferansen, har vi fått Hallvard Holmen, også kjent som Roy i Himmelblå. Vi regner med at han vil gjøre det med en fin nordnorsk snert.

Vi har jobbet med mange ulike utviklingstiltak i de to prosjektene Matopplevelser i Nordland og Grønt reiseliv i Nordland de siste årene. Dette ser ut til å bli akkurat den avslutningen vi har ønsket oss. 

Ostetorg

Vi er så heldige at vi har fått med oss nesten alle osteprodusentene i Nordland til å lage et ostetorg på konferansen. I tillegg til å være en pausepost på programmet, skal ostetorget åpnes for interesserte innkjøpere. Dette skal være et sidearrangement på morgenen den 17. mars, mens avslutningskonferansen har program i naborommet. Her vil innkjøperne få muligheten til å smake de ulike ostene, og slå av en prat med osteprodusentene. Kanskje kan det resultere i noen nye avtaler...

Smaksverksted

Dagen før konferansen har vi invitert lokalmatprodusenter til smaksverksted. De påmeldte lokalmatprodusentene vil bli ledet gjennom smaking, tilbereding og en kreativ økt av Roy Magne Berglund. Her blir det trolig noe å lære om smaksbildet til både egne og andres produkter. Det er stort spenn i de påmeldte produktene, alt fra ferkvannsfisk, kamskjell, rygg og nakke av gris, til bringebærsaft, sennepssaus, salt og mye mer.

Nordlandsbuffet

Vi topper det hele med at Roy Magne Berglund går sammen med kjøkkensjefen på Scandic Bodø, Jørgen Nygren, om å lage en buffet basert på de påmeldte lokalmatproduktene fra smaksverkstedet, og andre lokalmatprodukter fra Nordland. Dette skjer den 16. mars, og konferansedeltakerne kan glede seg til å avslutte dagen med å smake på Nordland. 

Vi gleder oss til spennende dager sammen med nesten 100 deltakere som er interessert i mulighetene som ligger i det å produsere lokalmat og gårdsbaserte opplevelser.  

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.