Kommunenes erfaringer fra det nasjonale Inn på tunet-løftet (webinar)

Dato:
25. november 2024 10:00 - 12:00
Stad:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Kommuner som kjøper eller har ønske om å kjøpe Inn på tunet-tjenester, samt tilbydere av Inn på tunet-tjenester og gårdbrukere som ønsker å tilby Inn på tunet.

Hvordan kan kommunen gå frem for å tilby Inn på tunet, velferdstjenester på gård, til sine innbyggere? Fire Nordlandskommuner har deltatt i det nasjonale Inn på tunet-løftet og gjennomført pilotprosjekter for å finne ut nettopp dette. På dette webinaret deler de sine erfaringer og gir tips og råd til andre kommuner som ønsker å tilby Inn på tunet-tjenester. 

 

Publisert 21.10.2024

Kunnskap og erfaringer fra Inn på tunet-løftet

Inn på tunet løftet 2 ble gjennomført i fire fylker i Norge og hadde til hensikt å undersøke hvilke barrierer kommunene møter når de skal kjøpe Inn på tunet-tjenester til  sine innbyggere. I Nordland har det vært gjennomført pilotprosjekter i fire kommuner som ønsket å teste ut Inn på tunet til elever i grunnskolen. Kommunene som deltok valgte ulike fremgangsmåter og har høstet ulike erfaringer som vi håper kan være nyttige for andre kommuner i Norge som ønsker å tilby Inn på tunet til sine innbyggere. 

Hva kan du lære om?

Webinaret innledes kort med en presentasjon av hvordan Statsforvalteren jobbet med pilotprosjektet og la til rette for arbeidet i kommunene, etterfult av erfaringene fra kommunene Hadsel, Meløy, Sortland og Vågan.

Kommunene vil bl.a. fortelle om

  • Hvordan de rekrutterte gårdbrukere til å tilby Inn på tunet-tjenester
  • Hvordan de forankret Inn på tunet i kommunenes planverk
  • Utarbeiding og utlysning av rammeavtaler
  • Erfaringer med å tilby Inn på tunet som et allmennpedagogisk- og spesialpedagogisk tilbud til elever i grunnskolen
  • Nettverk og interkommunalt samarbeid for å fremme Inn på tunet

Hva er Inn på tunet?

Inn på tunet er kvalitetssikrede velferdstjenester på gård. Les mer og se film om hva Inn på tunet er på nettsiden til Stiftelsen norsk mat. Inn på tunet-tjenester kan løse en del av kommunenes lovpålagte oppgaver, samt bidra til næringsutvikling på gårdsbruk.

Praktisk informasjon

Det er gratis å delta på webinaret. Du melder deg på ved å bruke av skjemaet under. Det blir anledning å stille spørsmål. Vi sender deg en Teams-lenke til møtet dagen i forveien. Merk at påmeldingsfrist er 20.11.2024. Videresend gjerne denne invitasjonen til de du tenker kan ha nytte av å lære mer om Inn på tunet.

Påmelding til webinar om kommunenes erfaringer fra Inn på tunet-løftet

Bekreftelse

Dato:
25. november 2024 10:00 - 12:00
Stad:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Kommuner som kjøper eller har ønske om å kjøpe Inn på tunet-tjenester, samt tilbydere av Inn på tunet-tjenester og gårdbrukere som ønsker å tilby Inn på tunet.