Høring av søknad fra Lødingen Fryseri AS om tillatelse til utfylling i sjø ved Rødholmen i Lødingen kommune

Høyringsfrist:
11. september 2024 23:59
Utsnitt av kart fra søknad som viser det planlagte utfyllingsområdet innenfor lilla linje i sjø.

Lødingen Fryseri AS søker Statsforvalteren i Nordland om tillatelse etter forurensningsloven til utfylling i sjø ved Rødholmen i Lødingen kommune. Formålet er å utvide området for utbygging av industri og framtidig kaianlegg.

Publisert 06.08.2024

Om tiltaket
Lødingen Fryseri AS ønsker å fylle ut i sjø ved Rødholmen. Det er behov for mer areal i havnen i forbindelse med utbygging av industriområdet og framtidig kaianlegg. Arealet som berøres av fyllingen er på omkring 1 700 kvadratmeter. Det skal fylles ut mellom 2 500 og 3 000 kubikkmeter.

Forurensning i tiltaksområdet
Det er gjennomført en undersøkelse av overflatesediment for forurensingspåvirkning i området hvor utfyllingen er planlagt. Analyseresultater har avdekket at sedimentene er forurenset tjærestoffer eller oljeforbindelser (PAH) tilsvarende moderat til dårlig tilstand (tilstandsklasse III -IV). Konsentrasjonen av PCB og tungmetaller er lave, fra svært god til god tilstand (tilstandsklasse I – II).

Naturverdier og interesser i området
Det ikke påvist viktige naturtyper som overlapper med tiltaksområdet. Det finnes registrering av ett svært viktig bløtbunnsområde i strandsonen 600 meter fra tiltaket. Det er registrert fuglearter av nasjonal forvaltningsinteresse rundt tiltaksområdet, i hovedsak sjøfugl.

Det er kartlagt fiskeinteresser tett ved planlagt tiltak. Det er et rekefelt 1,6 kilometer nord – øst for utfyllingen. Omtrent 1,5 kilometer sør-øst for utfyllingen er det et beite- og oppvekstområde for torsk, og en kilometer i samme retning fiskes det med passive redskaper etter kveite, sei, uer, torsk, lange, hyse og brosme.

Høring
Søknaden med vedlegg er publisert under «Dokumenter» på denne siden.  Eventuelle uttalelser til søknaden sendes til sfnopost@statforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, Postboks 1405, 8002 Bodø innen 11.09.2024. Vi ber om at referanse 2023/33138 oppgis ved henvendelse til oss.

Høyringsfrist:
11. september 2024 23:59