Forbereder seg på reindrift

Fra 1. januar 2014 legges Områdestyrene for reindrift ned, og myndigheten overføres til fylkesmennene i de fem nordligste fylkene.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 14.10.2013

Styringsgruppa. Fra v. Marte Bugge (personalsjef FM), Åse BIrkeli  (LO/ UNIO FM), Sylvi Brandsæther (reindriftskontoret), Ola Bjerkaas (assisterende fylkesmann), Ing-LIll Pavall (reindriftsagronom), Åsa Hellem (YS FM), Grete Nytrøen Kvavik (akademikerne FM), Monica Iveland (landbruksdirektør FM).

Samtidig overføres de regionale forvaltningskontorene til fylkesmannen. I Nordland er forberedelsene til overføring av oppgaver og personell godt i gang gjennom ei styringsgruppe som ledes av assisterende fylkesmann, der bl.a. reindriftsagronomen og tillitsvalgte deltar. Gruppen hadde sitt tredje møte 10. oktober hos Olof Anders Kuhmunen i Lønsdal. Der ble det også orientering om reindriften på Saltfjellet, og samisk mat til lunsj.

Styingsgruppen vil i løpet av oktober levere rapport til fylkesmannen med bl.a. forslag om organisering av reindriftsoppgavene. Det forutsettes at de ansatte fortsatt vil ha kontor på Fauske, og som nå være det faste kontaktpunktet for reindriftsutøverne i Nordland.

Les mer her: http://www.fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Nyheter---landbruk-og-mat/Reindrift-til-Fylkesmannen/

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.