Ønsker å slå sin egen rekord

- Nå må alle kommunekomiteene mobilisere for fullt, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg som er leder for fylkesaksjonskomiteen for årets tv-aksjon. I år går pengene til Nasjonalforeningen for folkehelse og deres arbeid med demens.  

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 26.08.2013

- Vi må ta mål av oss å slå vårt eget resultat fra i fjor kraftig, sier en engasjert leder som understreker viktigheten av at kommunene kommer godt i gang. Og være med å gå "årets viktigste søndagstur" 20. oktober.

I fjor kom det inn tett på 200 millioner kroner til Amnesty International under innsamlingsaksjonen. I år er det Nasjonalforeningen for folkehelsen som får pengene fra NRK sin årlige tv-aksjon som er kalt «Ingen tid å miste». Det er allerede klart hva pengene skal gå til:         Det skal etableres ordninger med aktivitetsvenn. Dette fordi mennesker som har demens har problemer med å gå ut alene, eller være med på sosial aktivitet. Kunnskap og åpenhet skal økes og ikke minst skal det brukes penger på forskning for å bedre forebygging og behandling

Fylkesaksjonsleder Per-Olaf Fure sier at de ser at årets aksjon berører mange.

- Vi opplever en imponerende giv, sier Fure som også er aksjonsleder for Troms og Finnmark.

Nylig hadde fylkesaksjonskomiteen i Nordland sitt første møte i lokalene hos Fylkesmannen.

Både Solberg og Fure oppfordrer folk til å sette av tid 20. oktober til å bidra. Det er et stort behov for bøssebærere. Fure minner også om at det også i år er laget gratis materiell bruk for skoler.

Les mer om aksjonen og hvordan bli bøssebærer: http://blimed.no/Dokument/Fakta-demens

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.