Ystekurs

Dato:
8. april 2019 10:00 - 16:00
Sted:
Thon Hotell, Førde
Arrangør:
Fylkesmannen med samarbeidspartnarar
Målgruppe:
Mjølkebønder

Marknaden etterspør fleire ostar og produkt av mjølk. Vi inviterer til inspirasjons- og fagdagar der de får ei innføring i kva mogelegheiter som ligg i ysting av eiga mjølk.

Publisert 11.03.2019

Handtverksost er etterspurt, dei som startar lukkast og det er plass til fleire produsentar. Den gode kvaliteten på den norske mjølka er noko av årsaka til gode resultat i tevlingar. Jørn på Ostegården mønstra Fanaosten i 2017 og fekk bronse, i 2018 heldt det til supergull og verdas beste ost. 

Kom og høyr på korleis dette gjekk til. Jørn Hafslund si ferd frå ide til verdas beste ost. Vi gir deg tips og råd for deg som lurer på å foredle di eiga mjølk eller som har lyst å starte ysteri.  Ta det første steget med oss på samling i Førde eller Eid. 

Meir informasjon i nettartikkelen: Inspirasjon til lokal foredling av mjølk

Påmeldingsfrist 1. april.

Dato:
8. april 2019 10:00 - 16:00
Sted:
Thon Hotell, Førde
Arrangør:
Fylkesmannen med samarbeidspartnarar
Målgruppe:
Mjølkebønder