Ingunn blir ny landbruksdirektør

Bilde av landbruksdirektør Ingunn Haldorsen Sømme
Ingunn H. Sømme blir ny landbruksdirektør hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Foto: Sahra Helen Tysse / Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Ingunn Haldorsen Sømme blir ny landbruksdirektør hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Publisert 07.04.2025

-Jeg er glad for at Ingunn har takket ja til stillingen. Hun har lang og bred erfaring fra landbruksområdet og fra embetet, sier statsforvalter Trond Rønningen.

Ingunn tiltrer som direktør i september. Hun har jobbet i Statsforvalteren i Vestfold og Telemark / Fylkesmannen i Vestfold de siste tolv årene, sist nå som assisterende direktør i landbruksavdelingen.

-Som et lite stykke Norge

Sømme har bakgrunn fra veksthusbransjen og blomsternæringen, og er utdannet sivilagronom innen hagebruk ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

- Landbruket i Vestfold og Telemark er som et lite stykke Norge, og forståelsen for ulikhetene mellom regionene er viktig å ha med seg. Fylkene våre er kjent for å ha innovative produsenter; teknologi og utvikling står sentralt i både jordbruket og skogbruket. Det er dette som gjør det så spennende å jobbe på landbruksavdelingen i Vestfold og Telemark, forteller Sømme.

Det viktige landbruket

Framtidens matsikkerhet er avhengig av et velfungerende landbruk og handler om forvaltning av felles naturressurser. En av landbruksavdelingens viktigste oppgaver er å følge opp målene i landbrukspolitikken.

-De favner om mye, blant annet økt verdiskaping og bærekraftig landbruk med lavere utslipp av klimagasser. Vi lever dessuten i en urolig tid, og landbruket står sentralt i beredskapsarbeidet, forteller Sømme.

For å nå målene som er satt, blir god kontakt og dialog viktig.

-Jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med landbruket, avslutter Ingunn.

Statsforvalterens mål for landbruket i Vestfold og Telemark

  • Landbruket i Vestfold og Telemark skal utvikles ved å ta i bruk alle gårdens ressurser og bidra til økt selvforsyning, verdiskaping og beredskap i hele verdikjeden.

  • Landbruket skal være framtidsrettet og bærekraftig, med reduserte utslipp av klimagasser og økt binding av karbon, uten at det reduserer matproduksjonen.

  • Matproduksjonen i Vestfold og Telemark skal økes ved videre utvikling og aktiv drift av de matproduserende arealene.

  • Landbrukets produksjon av mat, tre og tjenester skal være markedsrettet og klimavennlig og bidra med fellesgoder til befolkningen.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner