Søknad om tillatelse etter forurensningsloven til behandling av hage- og parkavfall på Sverstad gård i Barkåker

Høringsfrist:
11. april 2022

Lindum AS har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til kverning og kompostering av hage- og parkavfall, samt produksjon av jord basert på egenprodusert kompost, på Sverstad gård i Tønsberg kommune.

Publisert 14.03.2022

Søknaden gjelder mottak og behandling av 25 000 tonn hage- og parkavfall pr. år. Aktivitetene skal foregå på et ca. 20 mål stort område med asfalterte flater, som tidligere har vært benyttet til samme formål fram til 2013. Eksisterende haller er også planlagt benyttet til deler av aktivitetene.   Det oppgis at avrenningsvannet skal renses ved sandfang og våtmarksfilter, og utslippene skal kontrolleres ved å gjennomføre målinger. Andre miljøaspekter, som lukt, støy og transport, er nærmere omtalt i søknadsdokumentene.

Tønsberg kommune har behandlet saken etter plan- og bygningsloven og gitt dispensasjon fra LNF-formålet fram til fremt til reguleringsplan for området er vedtatt, men ikke lengre
enn til 1.6.2024.

 

Søknadsdokumentene finner du i menyen til høyre.

Eventuelle uttalelser merkes med saksnr. 2021/6033 og sendes innen 11.04.22 til:

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Postboks 2078, 3203 Tønsberg eller på e-post til sfvtpost@statsforvalteren.no

 

 

Høringsfrist:
11. april 2022

Kontakt oss

Fagsjef Forurensning:
Siv Hege Wang Grøvo
Telefon 33 37 23 18

E-post
sfvtpost@statsforvalteren.no

All kontakt på e-post blir behandla etter same prosedyre, og blir lagt inn i postjournalen. Ved spørsmål angåande ei spesifikk sak, ber vi om at du oppgir saksnummer.

Gjeld saka personsensitive opplysningar, kan du òg sende sikker melding