Nytt verktøy for planleggjing av bemanning på helsestasjon

Helsedirektoratet lanserer eit nytt verktøy, som skal gjera det enklare for kommunane å berekna og planlegga bemanninga på helsestasjonar 0-5 år.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.01.2021

Verktøyet er tilgjengeleg i form av ein enkel Excel-fil og ein brukarrettleiing som ein lastar ned til PC-en sin.

Utrekning av bemanning i helsestasjons- og skulehelsetenesten

Verktøyet er utvikla i tett samarbeid med leiarar og fagpersonar frå helsestasjons- og skulehelsetenesten og viser minimumsbehovet for helsesjukepleiar, lege, fysioterapeut og merkantilt personell for å fylla krav i Forskrift om kommunens helsefremmende og forebyggende arbeid i helsestasjons- og skolehelsetjenesten og tilrådingar i nasjonal fagleg retningsline for helsestasjons- og skulehelsetenesta.

Ved å leggje inn eigne tal, kan kvar enkelt helsestasjon nytte verktøyet til å planleggje kor mange helsesjukepleiarar, legar, fysioterapeutar og merkantilt personell dei må ha på jobb.

Under Covid-19 bør kommunane halda oppe eller retta opp igjen normal aktivitet i helsestasjon, skulehelsetenesten og helsestasjon for ungdom.

Webinar

I samband med publisering av verktøyet, inviterer Helsedirektoratet til eit webinar onsdag 20. januar 2021 frå klokka 14.00 - 15.00. Her blir verktøyet gått gjennom og Helsedirektoratet vil og svara på spørsmål frå deltakarane.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.