Helse, omsorg og sosialtjenester

Oppdatert 18.11.2024

Alle som trenger det, skal få gode og forsvarlige helse- og sosialtjenester – uavhengig av alder, inntekt og diagnose. Det er i stor grad kommunene og helseforetakene (sykehusene) som tilbyr disse tjenestene.

Staten har ansvar for å sikre like rammevilkår gjennom regelverk og økonomiske rammer. Staten har også ansvar for å føre tilsyn og kontroll med helse- og sosialtjenestene. Mye av tilsyns- og kontrollarbeidet gjøres av Statsforvalteren.

Vis mer

Telefontider i helse- og omsorgsavdelingen

Avdelingen har telefontid hverdager mellom kl 12.00 - 14.30. Telefon: 33 37 10 00.

Dersom du ønsker å komme i kontakt med saksbehandler på førerkortsaker, kan du ringe telefonnummer 33 37 10 03. Her er det telefontid på hverdager mellom klokken 12.00 og 14.30.

Klage på helsetjenester?

Dersom du skal klage til Statsforvaltaren, vil vi gjerne at du nyttar dette skjemaet i staden for løysinga «Send sikker melding».

Lenkje til skjemaet finn du her: Klage på helsehjelp

Når du nyttar dette skjemaet, vil vi få dei opplysningane vi treng frå deg for å kunne vurdere klaga di. Vi kan også avtale ein annan framgangsmåte for å ta i mot klaga. Ta kontakt med ein av oss i helse- og omsorgsavdelinga, sentralbord 33 37 10 00.

Dersom klaga gjeld ei alvorleg hending i helsetenesta, kan du melde dette direkte til Statens helsetilsyn. 

Treng du hjelp til å klage eller til å vurdere om du vil klage, kan du søkje råd og rettleiing hos Pasient- og brukerombudet. Dei veit kva du har krav på og korleis du går fram for å klage, sjå nettstaden deira Pasient- og brukerombudet (pasientogbrukerombudet.no)

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

12.02.2025

Nye temahefter om lindrende behandling og omsorg

Fra høsten 2025 skal to nye temahefter om lindrende behandling bidra til å heve den grunnleggende palliasjonskompetansen hos helse- og omsorgspersonell i den kommunale helse og omsorgstjenesten.


12.02.2025

Hvordan forankre, utforme og etablere en psykisk helsetjeneste for barn og unge i kommunen?

Nasjonal veileder psykisk helsearbeid barn og unge beskriver kommunens ansvar for en psykisk helsetjeneste til barn og unge. Helsedirektoratet gir ut en webinarrekke med ulike eksempler på kommuners arbeid, for å bidra til erfaringsdeling på tvers av kommuner i landet. 


11.02.2025

Tilskudd for oppfølging av barn og unge med psykiske helseutfordringer og rusmiddelrelaterte problemer

Målet for tilskuddet er å styrke tilbudet til barn og unge med psykiske helseutfordringer og problematisk rusmiddelbruk, med særlig vekt på barn og unge som har behov for langvarig, tilpasset eller sammensatt oppfølging. Søknadsfrist er 11. april.


11.02.2025

Tilskudd for oppfølging av voksne med behov for langvarige og sammensatte tjenester

Målet for ordningen er å styrke tilbudet til personer med langvarige og sammensatte tjenestebehov gjennom å etablere helhetlige, samtidige og tverrfaglige tjenester fra ulike nivåer og sektorer. Søknadsfrist er 11. april.


09.02.2025

Nytt rundskriv om bilde, film- og lydopptak

Helsedirektoratet sitt rundskriv skal vere ei støtte for helse- og omsorgstenestene, som opplever at stadig fleire aktørar ønskjer å dokumentere arbeidskvardagen deira.


03.02.2025

Kompetanse- og tjenesteutviklingstilskudd 2025

Tilskuddsmidlene skal bidra til at kommunene iverksetter kompetansehevende tiltak og utviklingsarbeid ut fra lokale forutsetninger og behov, i tråd med tillitsreformen.


31.01.2025

Tilskot til å styrke det systematiske ernæringsarbeidet

Helsedirektoratet har lyst ut tilskotet modellutvikling Klinisk ernæringsfysiolog (kef) som ressurs for helse- og omsorgstenesta i kommunen. Søknadsfrist er 8. mars.


21.01.2025, Oppdatert 21.01.2025

Kurs i offentlig helsearbeid for leger i spesialisering del 1 (LIS1)

Kurset er en kombinasjon av første gruppesamling og kurs i offentlig helsearbeid. Dato er 12. - 13. mars i Statsforvalterens lokaler i Tønsberg. 


21.01.2025

Gruppeveiledning for leger i spesialisering del 1 (LIS1)

Gruppeveiledning nr. 2 og 3 for LIS 1 i Telemark (to grupper).


21.01.2025

Gruppeveilending for LIS1 i kommunene i Vestfold

Gruppeveiledning nr. 2 og 3 for LIS1 i Vestfold


Flere nyheter Få nyhetsvarsel

Kontakt oss

Fylkeslege i Vestfold og Telemark og direktør i helse- og omsorgsavdelingen: 
Sigmund Skei
telefon 33 37 23 90 (settes automatisk over til mobiltelefon)
E-post siske@statsforvalteren.no 

Assisterende direktør i helse- og omsorgsavdelingen: 
Inger Tveit Espeland
Telefon 35 58 61 91 / 40 40 41 92 
E-post fmteite@statsforvalteren.no 

E-post
sfvtpost@statsforvalteren.no

Aktuelt

Bytte fastlege?

Skal du bytte fastlege eller har du andre spørsmål som gjelder fastlege-ordningen? Gå inn på nettsiden til  helsenorge.no