NAVs ansvar for barns behov

Dato:
30. november 2023 09:00 - 11:00
Sted:
Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark, NAV Tromsø og NAV Porsanger

Statsforvalteren inviterer i samarbeid med Nav Porsanger og Nav Tromsø til et nytt nettseminar med tema «Nav-kontorenes ansvar for å ivareta barns behov når familien søker økonomisk stønad».Nettseminaret er en oppfølger til samlingen vi hadde i slutten av februar i år.

Publisert 08.11.2023

Fokuset i denne samlingen vil være å dele erfaringer fra et par kontor som har hatt tilsyn, og som har satt i gang et godt utviklingsarbeid for å sikre at praksis i disse sakene fram i tid er i tråd med lovkravene. For mange kontor handler det om å få på plass en felles forståelse av det arbeidet som skal gjøres, gode rutiner som kan bidra til en mer felles praksis, kompetanse, hjelp til prioritering i travle hverdager ute i Nav-kontorene, journalføring av dialog med brukerne o.l. Flere Nav- ledere har sagt at det også handler om en kulturendring, da presiseringen av denne delen av loven gjør at man må forstå Nav sitt oppdrag og ansvar rundt barnefamilier på en ny måte, og derav få på plass nye arbeidsmåter.  

Vi har vært så heldige og få med oss to flotte Nav ansatte fra henholdsvis Nav Porsanger (fagleder June Henriksen) og Nav Tromsø (fagansvarlig og beslutter Janne L. Nilsen). De er invitert med for å dele sine erfaringer fra arbeidet med å få på plass ny praksis i sine respektive Nav-kontor.  Vi håper også at flere av dere underveis i nettseminaret vil dele fra det gode arbeidet som gjøres der ute rundt barnefamilier.

Helt til slutt en kort oppsummering fra vårt seminar i februar og tema for de landsomfattende tilsynene for 2022-23:

Sosiale tjenester til barnefamilier er en kjerneoppgave i Nav. Nav- kontorenes ansvar innebærer å kartlegge familiens behov, foreta nødvendige vurderinger og beslutninger, og gi familien den oppfølgingen de har behov for. Ansvaret innebærer også å sørge for at familier som trenger hjelp fra flere instanser får samordnede og koordinerte tjenester.

Nettseminar.png

Velkommen skal dere være!

Hilsen

Statsforvalteren ved Linn-Charlotte Nordahl og Gunn- Annie Kileng

Nav Porsanger v/June Henriksen

Nav Tromsø v/Janne L. Nilsen

Dato:
30. november 2023 09:00 - 11:00
Sted:
Teams
Arrangør:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark, NAV Tromsø og NAV Porsanger