Tilskudd til naturforvaltningstiltak 2014

Tilskuddsordningene gjelder tiltak i utvalgte naturtyper, for prioriterte arter, til lokale vilttiltak og til forebygging av rovviltskader.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.12.2013

Søknadsfristen er 15. januar 2014 og søknadene skal sendes via det elektroniske søknadssenteret til Miljødirektoratet. Kommuner, organisasjoner, private virksomheter og privatpersoner kan søke om tilskudd.

Fylkesmannen forvalter flere statlige tilskuddsordninger for naturforvaltningstiltak over Miljøverndepartementets budsjett.

  • Utvalgte naturtyper: Målet med tilskuddet er å sikre bærekraftig forvaltning av norske kulturlandskap som har særlig høye verdier knyttet til naturmangfold.
  • Prioriterte arter: Det gis tilskudd til skjøtsel og ivaretakelse av de plante- og dyreartane i Norge som er valgt ut som prioriterte arter.
  • Vilttiltak: Fylkesmannen gir tilskudd til villreintiltak og til lokale vilttiltak når søknaden gjelder truede eller sårbare arter eller arter det ikke kan høstes av.
  • Forebyggende og konfliktdempende tiltak i rovviltforvaltningen: Ordningen omfatter tilskudd til forebyggende og konfliktdempende tiltak for å begrense skadene rovvilt kan gjøre på husdyr, samt ulemper i forhold til lokalsamfunn og andre grupper.

Søknadsfrist: Søknadsfristen er 15. januar 2014 for alle ordningene unntatt vassdragskalking.

Spesielt for vassdragskalking: For søknader om tilskudd til vassdragskalking er fristen 15. desember 2013.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.