Stor kontroll av fyringsanlegg

For å øke miljøbevisstheten i en bransje med potensiell forurensningsfare, blir det de neste ukene landsdekkende kontroll av fyringsanlegg.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 29.10.2013

Alle som har fyringsanlegg er ansvarlige for at disse drives etter gjeldende lovverk. De skal se til at asken blir håndtert forsvarlig og at miljøkravene holdes. De kommende ukene skal Fylkesmannen over hele landet kontrollere små og store anlegg - alt fra borettslag til sykehus og større fjernvarmeanlegg.

Øke miljøbevisstheten
Fyringsanleggene som skal kontrolleres, er forbrenningsanlegg basert på rene brensler. Rene brensler er olje, biobrensel og gass. De viktigste miljøproblemene fra disse forbrenningsanleggene er luftutslipp, som støv og nitrogenoksider (NOx).


Fylkesmannen undersøker blant annet i innkjøpslister at biobrenselet er av riktig kvalitet, og at annlegget leverer asken til godkjent mottaker. Målet med kontrollene er å øke miljøbevisstheten i bransjen, og gi bransjen informasjon om det regelverket de trenger for å drive miljømessig forsvarlig. Aksjonen gjennomføres av Fylkesmannen i samarbeid med Miljødirektoratet.

Bransje i vekst
Stadig flere virksomheter benytter forbrenningsanlegg for rene brensler. Biobrensel, som for eksempel treflis eller pellets, blir benyttet i større grad enn før til produksjon av energi. Dette erstatter i økende grad de gamle oljefyrene.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.