Første kommunebesøk i nytt embete

Jevnaker og Lunner ble innlemmet i Viken 1. januar i år. De to kommunene var de første til å få kommunebesøk i det nye fylkesmannsembetet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.03.2020

 

Hensikten med besøkene 10.mars er å etablere og opprettholde gjensidig og god dialog mellom kommunens politiske og administrative ledelse og ledelsen hos Fylkesmannen i Oslo og Viken. Kommunene har mulighet til å drøfte temaer som de ønsker å ta opp med Fylkesmannens ledelse.

- Det er viktig for oss å ha gode relasjoner til kommunene. Kommunebesøkene bidrar blant annet til at vi blir bedre kjent og at vi kan drøfte hvordan samarbeidet fungerer, sier fylkesmann i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland.

Diskuterte mange temaer

Ettersom Jevnaker og Lunner er nylig er innlemmet i Viken, var det fint å besøke disse kommunene først, ifølge Svarstad Haugland.

Under møtene i begge kommunene, orienterte ordfører, rådmann og kommunalsjefer om blant annet befolkningsutvikling, økonomi og utfordringer innen blant annet helse, omsorg og oppvekst.

Andre temaer som ble diskutert var:

  • langsiktige og strategiske mål for kommunen
  • kommunestruktur
  • kommunens tverrfaglige arbeid overfor barn og unge
  • kommunens generelle tilbakemeldinger til Fylkesmannen om samarbeid og Fylkesmannens tjenester
  • betydningen av fylkesmannens forventningsbrev
GOD STEMNING: Det var god stemning under besøket i Jevnaker kommune. F.v: Fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, ordfører Morten Lafton, assisterende fylkesmann Trond Rønningen og rådmann Erling Kristiansen