Nyttig arbeidsseminar om klimasats

Fylkesmannen inviterte til workshop om Klimasats som vi arrangerte sammen med fylkeskommunen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 10.01.2019

Klimasats er en støtteordning for klimasatsing i norske kommuner, der kommuner kan søke om midler til å gjennomføre klimatiltak. Summen er økt fra tidligere år, og mer enn 200 millioner kroner kan deles ut i 2019.

For å bidra til at kommuner og andre virksomheter i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold sender gode søknader inviterte vi til workshop i Oslo 8. januar. Seminaret ble strømmet direkte slik at det også kunne følges på nett dersom man ikke kunne møte opp.

Tips og gode eksempler

Miljødirektoratet informerte om ordningen og hvilke typer tiltak som vil prioriteres, og ga tips for å bidra til gode søknader. De oppfordret til å søke om støtte til å identifisere mulige klimatiltak tidlig i prosjekter og vil øke støtten til klimavennlige innkjøp.

Kjetil Bjørklund fra KS og Petter Næss fra NMBU fortalte om mulige tiltak kommuner kan gjennomføre for å jobbe for at vi skal bli et lavutslippssamfunn.

Tre kommuner presenterte prosjekter de har fått Klimasatsstøtte til tidligere år, og fortalte om positive og negative erfaringer.

Hjelp til søknadsskriving

Utover dagen jobbet deltakerne i grupper for å gi oss og Miljødirektoratet noen tips for å bidra til økt gjennomføring av prosjekter.

Frist 15. februar

Dette er fjerde runde med Klimasatsordningen, og vi håper at det kommer inn mange gode søknader fra kommunene i Akershus, Buskerud og Østfold før fristen 15. februar 2019.

Mer informasjon

Mer informasjon om klimatiltak kan dere få ved å ta kontakt med Fylkesmannen eller Miljødirektoratet, på miljøkommune.no og gjennom Miljødirektoratets Facebook-gruppe for lokalt klimaarbeid, hvor de vil dele informasjon om støtteordningen og nyttige erfaringer.