Fagskole frukt og bær starter opp til høsten

Jordbær i tunnel tabletop Sylling
Jordbær i tunnel tabletop Sylling Foto: Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Fagskolen er basert på tre utdanningsvalg: fruktdyrking, bærdyrking og most- og sider-produksjon.

Publisert 12.06.2024

Målet er at utdanningen skal styrke kunnskapen om produksjon, foredling, økonomi, kvalitet og omsetning av frukt, bær, most og sider.

Undervisningen blir en blanding av forelesninger, ekskursjoner, oppgaver, prosjektarbeid, selvstudium og veiledning både i grupper og individuelt. Som student vil du også få muligheten til å arbeide med egen bedrift/forretningsidé. Alt innholdet er utviklet i tett samarbeid med aktuelle næringsorganisasjoner, fagpersoner og produsenter.

Utdanningen gir totalt 60 studiepoeng og foregår nettbasert med samlinger. Samlingene vil være på Søve i Telemark og Hjeltnes i Vestland fylke.

Utdanningen er lagt opp slik at den fint skal kunne kombineres med jobb og privatliv.

Oppstart er 22. oktober, søknadsfrist 8. september. Les mer om utdanningen og søkeprosessen her: Frukt og bær | Fagskolen Innlandet (fagskolen-innlandet.no)      

Utdanningen er et samarbeid mellom Fagskolen Innlandet, Fagskolen Vestland og Søve videregående skole i Telemark. Utviklingen av studiet er finansiert av Nasjonale tilretteleggingsmidler - Landbruksdirektoratet, Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse,  Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune.