Høring av søknad om endring av tillatelse etter forurensningsloven - Bispevika felt B6b i Oslo kommune

Høringsfrist:
7. november 2024

Oslo S Utvikling AS har søkt om å endre tillatelsen etter forurensningsloven til å la støttefylling ligge igjen i sjø ved felt B6b i Bispevika Syd i Oslo kommune.

Publisert 18.10.2024

Sammendrag av spøknad

Oslo S Utvikling AS fikk i 2021 tilltatelse etter forurensningsloven (2021.0580.T) til tiltak i sjø på felt B6b (gbnr. 234/134) i Bispevika Syd i Oslo kommune.

Tillatelsen omfatter blant annet utlegging av inntil 2000 m3 masser i sjø som støttefylling bak spunt. Arealet innenfor spunt er beregnet til 7200 m2 med en høyde på inntil 2 m. Det ble også stilt vilkår til fjerning av støttefyllingen.

Det søkes nå om tillatelse til å la støttefyllingen ligge igjen langs kanten av arbeidsdekket etter trekking av spunt. Det vil si at bunnkoter langs arbeidsplattformen i enkelte områder vil reduseres fra -3,8 til ca. -3, med en steinfylling som skråner fra arbeidsdekket og ned til opprinnelig bunnkote. Det forutsettes at reguleringskravet til innløp ivaretas.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 7. november 2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/28188».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.