Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Verket i Asker kommune

Høringsfrist:
10. juni 2024

Svelviksand AS har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø ved Verket i Asker kommune. 

Publisert 15.05.2024

Sammendrag av søknad

Svelviksand AS har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i forbindelse med opprettholdelse av seilingsdybde i sjø ved Verket i Asker kommune. Spill fra sandbånd og graverskuffe under lasting har hopet seg opp i hauger og begrenser dybden. Slik tilstanden er i dag må båtene skyves ut fra brygga under lasting, da de legger seg på bunn etterhvert som de fylles opp. Det er begrenset hvor langt båtene kan skyves ut før påfylling av sand blir umulig. Dersom påfylling på sandlektere ikke lenger lar seg gjøre, vil all frakt måtte gå over til biltransport. Det er derfor behov for å mudre slik at sandlektere kan fylles ved kaia.

Svelviksand AS har til og med 2028 tillatelse til å mudre 200 m3 hvert 4. år. Søker opplyser om at dette har vist seg å ikke være tilstrekkelig, da forrige mudring ble utført i 2022. Det søkes derfor nå om å mudre opptil 250 m3 masser over et område på inntil 200 m2. Mudringsdybden vil være på ca. 1 m. Tiltaket skal gjennomføres med sugemudring og det skal benyttes partikkelsperre.

Det er registrert flere ålegressamfunn av svært viktig verdi og et bløtbunnsområde av viktig verdi i tilknytning til tiltaket.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 10. juni 2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2024/19656».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
10. juni 2024