Høring av søknad om tillatelse til etablering av behandlingsanlegg for kasserte kjøretøy – Ragn-Sells AS avd. Herbergåsen - Nes kommune

Høringsfrist:
20. juni 2024 23:59

Statsforvalteren i Oslo og Viken har 16. mai 2024 mottatt søknad fra Ragn-Sells Autopart AS avd. Herbergåsen om tillatelse til å etablere et behandlingsanlegg for kasserte kjøretøy i Industrivegen 25, gbnr. 139/123, i Nes kommune.

Publisert 23.05.2024

Sammendrag av søknaden

Den planlagte virksomheten skal etableres i det nordøstre hjørnet av Herbergåsen industriområde. Anlegget vil ha kapasitet til å behandle ca. 4500 kjøretøy per år. I tillegg til sanering av kjøretøy, skal bedriften demontere og videreselge brukte bildeler. Bedriften søker om at det ikke settes en årlig begrensning på antall kjøretøy som kan mottas på anlegget.

Sanering av kjøretøy og demontering og vask av bildeler skal foregå innendørs, og det skal ikke være utslipp til ytre miljø fra denne aktiviteten. Noe demontering av bildeler vil også foregå ute. Utendørs demontering av bildeler og lagring av sanerte kjøretøy i påvente av henting skal foregå på betongdekke. Det skal ikke presses kjøretøy på anlegget, men taket på vrakene skal klemmes ned før uttransport.

Uteområdet vil være utstyrt med sandfang og oljeutskiller, og overvann skal føres til bekken som ligger nordøst for anlegget (Registrert i Vann-nett som «tilløpsvassdrag Glomma Mårud – Funnefoss»).

Støyberegningen som er vedlagt søknaden viser at den planlagte virksomheten ikke vil gi sjenerende støy. Planlagt driftstid for anlegget er mandag til fredag i tidsrommet 06:00 til 22:00, men bedriften søker om at driftstider ikke reguleres i tillatelsen.

Eiendommen er omfattet av reguleringsplanen «Områderegulering for Herbergåsen næringsområde», og er regulert til næringsformål.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Ragn-Sells Autopart AS avd. Herbergåsen AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 20. juni 2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfovpost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2023/28186».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Oslo og Viken, vil søker få anledning til å kommentere disse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
20. juni 2024 23:59