Tilsyn med Asker kommune på skoleområdet

Vi har ført tilsyn med Asker kommune og Sydskogen skole. Temaet for tilsynet er Interkontroll og skolemiljø.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.04.2023

Statsforvalteren har i tilsynet funnet at Asker kommune ikke har internkontroll som sikrer skolens regeletterlevelse på områdene undersøkelses- og tiltaksplikt i skolemiljøsaker.

Tilsynet viser at risikovurderinger på skolemiljøområdet er i gang. Samtidig ser vi at risikovurderingene i hovedsak baserer seg på egenvurderinger fra skolene, noe som utgjør et smalt dokumentasjonsgrunnlag. Skoleeiers videre vurderinger og arbeid kommer ikke tydelig fram. Vi mener at dette utgjør en risiko i kommunens arbeid med å avdekke og følge opp avvik og risiko for avvik, og at kommunen derfor ikke har tilstrekkelige risikovurderinger. Praksis blant ansatte og mangel på rutiner i styringsdokumenter fører til at kvalitetssystemet ikke hindrer eller forebygger brudd på plikten til å undersøke, sette inn tiltak og dokumentere dette. Kommunen har heller ikke et eget system for å evaluere prosedyrer, rutiner og eventuelle tiltak spesielt for skolemiljøområdet, og ved behov forbedre disse.

I tilsynsrapporten kan du lese om hvilke rutiner og praksiser Asker kommune har på dette temaet og hvilke regelverksbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken.

Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens hjemmeside.