Tilsyn med Lillestrøm kommune på skoleområdet

Vi har ført piloteringstilsyn med Lillestrøm kommune, Sørum skole. Temaet for tilsynet er internkontroll og skolemiljø.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 18.02.2022

Tilsynet ble gjennomført fra 24. juni 2021 til 11. februar 2022. Vi har i vårt tilsyn funnet brudd på regelverket og fattet vedtak med pålegg om retting. Kommunens frist for å lukke regelbruddene er 1. september 2022.

Tilsynet viser at Lillestrøm kommune har utarbeidet dokumenter og maler som beskriver varslingsplikten, undersøkelsesplikten og til dels dokumentasjonsplikten i skolemiljøsaker. Kommunen er dermed i gang med å utarbeide system for internkontroll for å sikre at regelverket etterleves av skoleeier og skolen. Det er likevel vår vurdering at fremgangsmåtene som beskrives i dokumentene ikke er implementert og i bruk i skolen. Kommunen gjennomfører per i dag ikke risiko- og sårbarhetsanalyser på skolemiljøområdet og følger dermed ikke opp skoler som ikke følger regelverket i praksis. Selv om vårt tilsyn viser at kommunen har satt inn tiltak som dreier seg om skolemiljø på Sørum skole er ikke tiltakene rettet mot varsling-, undersøkelses- og dokumentasjonsplikten som skolen har i disse sakene.

I tilsynsrapporten kan du lese mer om hvilke rutiner og praksiser Lillestrøm kommune har på dette temaet og hvilke regelbrudd de må rette. Du finner tilsynsrapporten til høyre i denne nyhetssaken. Du finner alle våre tilsynsrapporter i vår tilsynskalender på Statsforvalterens hjemmeside.