Knut Storberget skal lede ekspertgruppe om barne- og ungdomskriminalitet

Foto: Kristina Skamsar, Statsforvalteren i Innlandet.

Ekspertgruppen skal utrede tiltak som kan settes i verk ovenfor unge som begår gjentatt og alvorlig kriminalitet. Gruppen skal også se på muligheten for å etablere Nasjonale Trygghetshus. Fristen for arbeidet er 1. mars 2025.

Publisert 12.08.2024

Regjeringen setter nå ned to ekspertgrupper om barne- og ungdomskriminalitet, en om tiltak overfor gruppen som begår gjentatt eller alvorlig kriminalitet, denne skal ledes av Knut Storberget, og en om hvordan vi kan bli bedre på forebygging.

Utviklingen i barne- og ungdomskriminaliteten gjør at det er viktig å komme raskt i gang. Ekspertgruppen skal vurdere hvordan hensynet til barnets beste og samfunnsvernet best kan ivaretas. De skal utrede rammer, ressurser, kompetanse og lovverk for et bo- og rehabiliteringstilbud. Også mindre inngripende tiltak skal vurderes. 

Ekspertgruppen skal ledes av Knut Storberget som nå er statsforvalter i Innlandet, men som i flere år var justisminister. For øvrig består gruppen av personer med juridisk, helsefaglig, barnevernfaglig og økonomisk kompetanse og med erfaring både fra politi, barnevern, helse og kriminalomsorg.

-Dette blir et spennende og viktig arbeid, med en dessverre veldig aktuell problemstilling, sier Knut. Storberget.

Her kan du lese Regjeringens pressemelding.

Kontaktpersoner