Samling for skoleeier og barnehagemyndighet i Innlandet 2024

Dato:
11. september 2024 10:00 - 12. september 2024 14:00
Sted:
Hamar -Scandic
Arrangør:
Barnehage og opplæring
Målgruppe:
Barnehagemyndighet og skoleeiere i Innlandet
Påmeldingsfrist:
17. juni 2024 23:59
Illustrasjon av ulike spillbrikker som møtes
Bildet er hentet fra Pixabay

Statsforvalteren i Innlandet inviterer skoleeiere og barnehagemyndighet i Innlandet til gratis to-dagers samling på Hamar 11. - 12. september 2024.

Publisert 06.02.2024

Inkluderingens balensekunst, ny opplæringslov, barnehage og skolemiljø og ekspertgrupperapporten «Et jevnere utdanningsløp» er noen av temaene på samlingen. Vinner av Dronning Sonjas skolepris for 2023, Storhamar Videregående skole kommer for å dele sine erfaringer rundt det å praktisere likeverd og inkludering på en fullverdig måte. 

Innholdet i øktene tilpasses i stor grad slik at det blir aktuelt for både skoleeier og barnehagemyndighet, samt fylkeskommunen. Det vil i tillegg gjennom hele samlingen være lagt opp til dialog, gruppeoppgaver og ideutveksling. Det vil også være ulike innslag og praksisfortellinger innimellom i programmet. 

Program dag 1 - oppstart 10:00

Inkluderingens balansekunst ved Marit Uthus 

Marit Uthus er førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og leder for tiden det statlig finansierte prosjektet INCLUSCHOOL. I dette innlegget stiller hun spørsmålet om de i Norge har misforstått inkludering i skolen ved å tenke at spesialundervisningen står i veien for denne og derfor skal reduseres til et minimum. Hun utfordrer også ideen om at inkludering i ordinære klasserom er godt for alle elever alltid, og skisserer nye muligheter med det hun kaller inkluderingens balansekunst - mellom individ og fellesskap.

Ny opplæringslov ved Statsforvalteren i Innlandet 

Hvor står vi nå? Det settes av tid til erfaringsutveksling og tilbakemelding på behov. 

Programmet avsluttes 17:00 - Vi møtes til middag 19:00

Program dag 2 - Oppstart 08:30

Presentasjon av «Et jevnere utdanningsløp» ved leder for ekspertgruppen, Katrine Vellesen Løken 

Kathrine Vellesen Løken er professor ved Norges handelshøyskole NHH. På NHH sine hjemmesider kan man lese at Katrine sine viktigste forskningsinteresser er tidlig investering i barn, og de langsiktige resultatene og effektene av ulike sosialpolitikker. Kathrine har siden høsten 2022 ledet ekspertgruppen som i februar leverte rapporten «Et jevnere utdanningsløp».  

Målet til ekspertgruppen har vært å foreslå tiltak som har til hensikt å påvirke barnas trivsel og helse, og deres faglige og sosioemosjonelle ferdigheter. Anbefalingene prioriterer tiltak som er sosialt utjevnende ved at de kan forventes i større grad å gagne svakt presterende elever fra familier med lavere sosioøkonomisk bakgrunn. 

Skole- og barnehagemiljø ved Statsforvalteren i innlandet 

Deling av statsforvalterens erfaringer og læringspunkter. 

Dronning Sonjas skolepris ved Storhammar videregående skole 

Dronning Sonjas skolepris deles ut hvert annet år til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen ble etablert i 2005 etter initiativ fra Hennes Majestet Dronningen. Storhammar videregående skole mottok denne i 2023. De presenterer hvordan de arbeider i praksis for å ivareta de momentene prisutdelingen bygger på. 

Rammeplan SFO ved Statsforvalteren i innlandet 

Kort redegjørelse etter rapportering på hvordan rammeplanen er tatt i bruk av skolene.

Dagen avsluttes med lunsj kl 13:10 

Detaljert program vil bli publist når det er klart.

Dato:
11. september 2024 10:00 - 12. september 2024 14:00
Sted:
Hamar -Scandic
Arrangør:
Barnehage og opplæring
Målgruppe:
Barnehagemyndighet og skoleeiere i Innlandet
Påmeldingsfrist:
17. juni 2024 23:59