Høring: Søknad om dispensasjon fra støygrenser

Høringsfrist:
25. september 2024 23:59

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS søker på vegne av Velde Fjellboring AS om dispensasjon fra støykravene i forurensingsforskriften kap. 30 for båtlasting tilknyttet drift av pukkverk på gnr./bnr. 11/14 mfl. i Lyngdal kommune. 

Frist for innspill er 25. september 2024. 

Publisert 29.08.2024

I reguleringsplanen for industriområdet på Hausvik har kommunen fastsatt grenseverdier for støy, og det er i tillegg stilt krav om at uttak av masser på området skal være i henhold til bestemmelser i forurensningsloven og underliggende forskrifter. Dette innebærer at forurensningsforskriftens grenseverdier for støy i § 30-7 gjelder for pukkverksvirksomheten på området, inkludert for lasting på båt. 

Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS søker på vegne av Velde Fjellboring AS om at båtlastingen skal være unntatt fra forurensningsforskriftens grenseverdier for støy. Bakgrunnen for søknaden er at grenseverdiene i forskriften ikke er harmonisert med grenseverdiene i reguleringsbestemmelsene samt at grenseverdiene i forskriften gir driftsmessige utfordringer.  

Søknaden med tilhørende vedlegg legges ut til offentlig ettersyn frem til 25. september 2024. Dokumentene er tilgjengelige til høyre på denne siden. Statsforvalteren behandler søknaden etter forurensningsforskriften § 41-4, og vi ber om informasjon om forhold som kan være relevante for vår vurdering av tiltakets miljø- og samfunnsmessige konsekvenser. 

Eventuelle innspill sendes til Statsforvalteren i Agder, Postboks 504, 4804 Arendal eller til sfagpost@statsforvalteren.no. Merk innspillet med saksnr. 2016/18117.