Rekordbeløp – takk, Agder!

Fra kjøkkenet i Tvedestrands kommunehus 20. oktober 2024. Fra venstre Tove Aanjesen, Lisa Hegland (kommunekomiteen), ordfører Marianne Landaas og varaordfører Lars Nicolai Løvdal. Foto: Gina Lund / Statsforvalteren i Agder.

Vi har nå passert 20 millioner kroner fra Agder til Barnekreftforeningen.

Publisert 21.10.2024

Det er i år rekordbeløp fra skoler og barnehager, med et totalbeløp på over 1,9 millioner kroner. Det er også rekord på bøssene og i antall bidra fra næringslivet.

– Jeg er så stolt av alle som har stått på og for hver eneste kroner som har kommet inn, sier Gina Lund, leder av fylkesaksjonskomiteen for TV-aksjonen. – Det er rørende å se alle initiativ og alle som har år med bøsser. Jeg er stolt av den innsatsen som er lagt ned i Agder, og at dette nå kan føre til at mange flere barn med kreft og alvorlige sykdommer kan få ha familiene sine rundt seg.

– Jeg vil takke alle i kommunene, i næringslivet, frivillige organisasjoner, skole og barnehager for mobiliseringen. Jeg vil også takke Agders fylkesaksjonsleder for å ha stått på dag og natt i mange måneder, sier satsforvalter Gina Lund.

Rekordbeløp

Årets TV-aksjon for Barnekreftforeningen resulterte i et beløp langt over det noen av oss kunne drømt om, for beløpet som var kommet inn i løpet av TV-aksjonssendingen søndag 20. oktober landet til slutt på overveldende 366 877 195,–! Til sammenlikning hadde vi i fjor samlet inn 273 millioner på samme tidspunkt for Redd Barna, som da også var en kjemperekord. På Agder har vi per i dag fått inn hele 20 099 552,– som er et helt fantastisk beløp og vi er både imponerte, og berørte av den enorme givergleden som alle arenaer på Agder i år har utvist.

Aldri før har det blitt samlet inn så mye penger på Agder før, og aldri har vi fått inn så mye penger via bøsseaksjonen! Via selve bøsseaksjonen har det i år kommet inn 7 901 209,–, en kjemperekord som viser at givergleden er stor på Agder, og at møtet i døra er særlig verdifullt!  Også næringslivet kan skilte med en rekord i år med hele 406 bidrag – hvilket betyr at en langt større del av næringslivet i hele fylket har deltatt på verdens største dugnad, enn noen gang tidligere. Vi er umåtelig stolte av fylket vårt, og av den overveldende dugnadsånden, engasjementet og givergleden som befolkningen har utvist overfor jubilanten TV-aksjonen – for bedre måte å feire 50-åringen NRK TV-aksjonen enn slike rekordbeløp finnes vel ikke!

Årets resultater har både nasjonalt og lokalt overskrevet alle tidligere rekorder, og vi vet at det vil fortsette å komme inn bidrag i ukene fremover. Endelig beløp blir ikke stadfestet før i begynnelsen av desember, inntil da er det fortsatt mulig å gi bidrag. Fikk du ikke besøk av en bøssebærer? Da kan du fortsatt delta i dugnaden gjennom å vippse til 2133, og næringsliv og organisasjoner kan fortsatt gi sine bidrag via giverstafett.no.

Gratulerer til Åseral!

Statsforvalteren har tatt initiativ til en konkurranse kommunene imellom på Agder, for å se hvem som kunne samle inn mest på bøssene justert for antall innbyggere. I fjor var det Bygland som stakk av med seieren. Vi er glade for å kunne annonsere at det i år er Åseral som har mobilisert og som denne gangen har vunnet. Vi gratulerer Åseral så masse, og vi ser frem til å overbringe kommunen en lykt som takk!