«Objektivitet har ulike avstander til virkeligheten»

Dag Ingvar Jacobsen, professor ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag ved Universitetet i Agder, utfordret sterkt på organisasjonsendringer. «Det finnes ikke en objektiv beskrivelse av virkeligheten».

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 01.06.2018

Det finnes ikke en objektiv oppfatning av hva som er den beste pedagogikken. Det er derfor vanskelig å enes som ståsted for å betrakte virkeligheten. Vi ser bare deler av virkeligheten. I en organisasjon ser de ansatte systematisk ulike virkeligheter. For planlagt endringer, må vi ha en oppfatning av virkeligheten, som folk kan enes om. Det er en ledelsesutfordring å samle oppfatninger og enes om beskrivelser.  

Topplederprogrammet for utdanningssektoren i Agder samler ca 40 kommunalsjefer, rådmenn og skolefaglige ansvarlig fra nesten alle kommunene i Agder.

Studiet tar opp problemstillinger som ligger i skjæringspunktet mellom politikk og administrasjon. Etter 3 semester kan deltakerne velge å ta eksamen. Studiet arrangeres i et samarbeid mellom Fylkesmannen og Universitetet i Agder.