Turnusplasser for fysioterapeuter

Turnuskandidater har mye å tilføre enhver organisasjon!

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 14.10.2016

De kommer med fersk kunnskap fra utdanningsinstitusjonene og kan se med nye øyne på tjenestene. Ved å ta imot turnuskandidater bidrar man også til  at flere fysioterapeuter blir utdannet og kan gå inn i stillinger både i kommuner, helseforetak og i det private. Det er noe vi trenger for å møte helseutfordringene vi står overfor i tiden som kommer.

Fylkesmannen får årlig oppdrag fra regionsansvarlig fylkesmann i Oslo og Akershus om å spørre kommuner, helseforetak og private rehabiliteringsinstitusjoner i fylkene om å opprette turnusstillinger for fysioterapeuter. Fysioterapeuter må ha seks måneders veiledet turnustjeneste både i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten før de blir offentlig
godkjente. Kommunene får fastlønnstilskudd for turnusstillingene på lik linje med faste, kommunale stillinger. Likevel er det få kommuner som svarer positivt på dette spørsmålet. Vi har noen få kommuner (Fem i Vest-Agder og en i Aust-Agder) som har hatt turnuskandidat i flere år, og som er fornøyd med ordningen. Sørlandet sykehus har også lenge hatt seks turnusplasser som kobles mot kommunene på agder. Det nye nå, er at det har blitt opprettet venteliste for turnustjeneste og at det er ytterligere behov for plasser både i kommuner og helseforetak, på grunn av flere studieplasser i Norge og et tilfang av fysioterapeuter som er utdannet i utlandet som melder seg opp til norsk turnustjeneste.