Melding om reindrift og søknad om tilskudd 2017/2018

Landbruksdirektoratet har bestemt at det skal utvikles et nytt digitalt system for levering av melding om reindrift og søknader om tilskudd. Inntil det nye systemet er på plass, må melding om reindrift og tilksuddssøknader leveres på papir.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.03.2018

Det var store utfordringer med fagsystemet for levering av melding om reindrift våren 2017. Systemet er gammelt og i stedet for å utbedre det, har Landbruksdirektoratet besluttet å utvikle et nytt system. Inntil det nye systemet er på plass, vil det gamle systemet fortsatt være stengt, og melding om reindrift og tilskuddssøknader må leveres på papir.

Opplysninger fra fjorårets melding om reindrift blir sendt ut

For at den enkelte sijteandel skal kunne fylle ut sin melding om reindrift, er sijteandelen avhengig av opplysninger fra fjorårets melding om reindrift. Ettersom sijteandelene ikke har tilgang til tidligere meldinger om reindrift i fagsystemet, sender Landbruksdirektoratet opplysninger om åpningsstatus for 2017/18 (= sluttstatus for 2016/17) til alle sijteandeler.  Dette vil skje rundt 20. mars.

Hvordan gå fram?

Skjemaene for melding om reindrift finner dere på Landbruksdirektoratets sine nettsider. Skjemaet kan fylles ut digitalt, men av personvernhensyn kan det ikke sendes via e-post. Skjemaet må derfor skrives ut og sendes som brev til Fylkesmannens postadresse. Også søknader om tilskudd til sijteandeler og tamreinlag, samt søknad om erstatning for rein drept av fredet rovvilt sendes til Fylkesmannen. Alle skjemaene finner dere på Landbruksdirektoratet sine nettsider:  https://www.landbruksdirektoratet.no/no/reindriften/for-siidaandeler/melding-om-reindrift/skjema

I tillegg finner dere skjemaene til høyre på denne siden under "Dokumenter".

Adresse og frister

Melding om reindrift og søknader om tilskudd og rovilterstatninger sendes til:

Fylkesmannen i Trøndelag

Postboks 2600

Steinkjer

 

Frist for levering av melding om reindrift og søknad om tilksudd til sijteandeler og tamreinlag er 10.april 2018.

Frist for levering av søknad om rovvilterstatning er 15. april 2018.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.