Informasjonsbrev uke 6/2021

 

.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 09.02.2021

Innhold:

 

Tildeling av tilskuddsmidler til kommunene til skogbrukstiltak 

Statsforvalteren i Trøndelag har nylig sendt tildelingsbrev til kommunene for tilskuddsmidler til skogbrukstiltak i 2021. 27,5 mill kr er fordelt nå, 3,2 mill kr tildeles senere i år. Mer informasjon om dette, og selve tildelingsbrevet, kan du lese her. 

Kontaktperson: Gaute Arnekleiv 

 

Nye søknadsskjema for driftstilskudd i skogbruket 

Det er nå mulig for skogeiere å søke elektronisk om driftstilskudd i skogbruket. Alternativet er papirskjemaet "Søknad om tilskudd til drift med taubane, hest o.a. (LDIR-916)". Ved å søke på forhånd erstatter dette de gamle skjemaene for forhåndsgodkjenning som vi har benyttet i Trøndelag. 

Skogeier kan også anmode om utbetaling digitalt når drifta er gjennomført. Alternativt har Landbruksdirektoratet også laget ett nytt papirskjema som heter "Utbetalingsanmodning for tilskudd til drift med taubane, hest o.a. (LDIR-931)". 

Ved å benytte henholdsvis “søknad” på forhånd og “utbetalingsanmodning” etter gjennomført drift blir den gamle praksisen med egne skjema for forhåndsgodkjenning av tilskudd overflødigStatsforvalteren anbefaler kommunen å innføre den nye praksisen umiddelbart. 

Kontaktperson: Rune Saursaunet 

 

Statsforvalteren følger med på prisnivået 

Vi ser at markedsprisen på landbrukseiendommer i enkelte deler av fylket er i ferd med å bli høy. I noen områder er etterspørselen etter tilleggsjord så høy at prisene drives oppover. I andre områder er det de mindre landbrukseiendommene som oppnår svært høye priser i markedet. Vi er bekymret for om dette prisnivået over tid lar seg forene med de landbrukspolitiske målsettingene som konsesjonsloven hviler på. 

Senhøsten 2020 omgjorde daværende Fylkesmannen to vedtak fattet av henholdsvis Skaun og Snåsa kommuner. Dersom dere ønsker å se nærmere på de to sakene, kan dere ta kontakt med oss. 

Kontaktperson: Trine Gevingås 

 

Tiltak i beiteområder - årets ramme 

Av en nasjonal ramme på 18 mill  kr er Trøndelag tildelt 4,1 mill kr til ordinære tiltak i beiteområder. Jf tildelingsbrevet fra KMD oppfordres kommunene til å prioritere ca. 28% av midlene til investeringer i teknologi.  

Midlene blir fordelt på kommunene i løpet av kommende uke. 

Tall fra organisert beitebruk i 2020 og innmeldte behov for tiltak i beiteområder fra kommunene per 15. nov 2020 legges til grunn ved fordeling. 

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad   

 

Inkubatorkurset Markedshage Trøndelag er i gang 

Inkubatorprogrammet ble utlyst høsten 2020. Til sammen kom det inn 33 søknader, mens prosjektet hadde rom for å inkludere 12 stk. Deltagerne kommer fra 7 kommuner i Trøndelag.   

Status for inkubatorprogrammet finner du her. 

Mer informasjon om Markedshager i Norge her 

Kontaktperson: Kari Kolle, Gunhild Halvorsen, Liv Gystad  

 

Minner om påmeldingsfrist

15.februar er påmeldingsfristen til de til to inspirasjonswebinarer om rekruttering til grønne næringer, som gjennomføres 16. og 19.februar. Program og påmeldingskjema finner du her. 

Kontaktperson: Siri Bruem

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.