Informasjonsbrev uke 22/2024

Innhold: 

  • Stor skogbrannfare i Trøndelag
  • Årets første barkbillevarsel er grønt for Trøndelag
  • Brev til bioenergiaktører
  • Presentasjoner fra Digital møteplass - forvaltning - 24. mai
  • Vi minner om BU- og miljøsamling 18.-19. juni - meld dere på!
  • Info fra andre: Landbruksdirektoratet melder om at gamle arkiverte RMP-dokumenter er ved feil sendt ut på nytt i Altinn
Publisert 28.05.2024

Snarveg til: 

 

Stor skogbrannfare i Trøndelag

Nå er det stor skogbrannfare i Trøndelag. Mai har vært uvanlig varm og tørr, og i store deler av fylket er det tørt i terrenget nå. All bruk av åpen ild i utmark må unngås. Det har allerede vært skogbrann i Trøndelag denne uken. Skogbruksaktører og andre som bruker maskiner i skogen må ta hensyn for å unngå å starte en skogbrann. Som vi har informert om tidligere i informasjonsbrevet, er retningslinjene for Retningslinjer for skogsdrift og skjøtsel ved skogbrannfare revidert. Du finner dem og annen nyttig informasjon på denne nettsiden til Statsforvalteren i Oslo og Viken
Videreformidle gjerne denne lenka til aktuelle aktører i din kommune.

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen 

 

Årets første barkbillevarsel er grønt for Trøndelag

NIBIO og landbruksdirektoratet har utarbeidet årets første barkbillevarsel, som du finner hos Nibio på Kilden - skogportal. Varselet er grønt for sone 3, som inkluderer Trøndelag, noe som betyr at risikoen for utbrudd er lav. Sør i fylket ble det fanget uvanlig mange biller i første tømming. Det varme og tørre været vi har hatt i mai har vært optimalt for barkbillene, som trolig svermer tidligere enn vanlig. NIBIO har skrevet mer om situasjonen i et nyhetsbrev. Takk til alle registratorer!

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen og Rune Saursaunet

 

Brev til bioenergiaktører

Som vi presenterte på regionmøtene for kommunal skogbruksforvaltning, har Statsforvalteren sendt ut brev til de bioenergiaktørene vi kjenner til i Trøndelag. Kommunene har fått kopi av brevet. Brevet kan gjerne videresendes til aktører som ikke mottok det i første runde. Bruk gjerne brevet til å veilede lokale aktører. Det kan også være relevant for andre, f.eks. bygdesager eller pådrivere. Du kan også lese brevet på våre nettsider; Regelverk rundt registrering av avvirkning og skogfondstrekk for bioenergiaktører | Statsforvalteren i Trøndelag

Kontaktpersoner: Rune Saursaunet og Johanna Sætherø Steen 

 

Presentasjoner fra Digital møteplass - forvaltning - 24. mai

Fredag 24. mai 2024 satte Digital møteplass - forvaltning søkelyset på “Forvaltningsrett for kommunal landbruksforvaltning”. Presentasjonen fra møtet finner dere her: Digital møteplass - Forvaltning | Statsforvalteren i Trøndelag.

Kontaktpersoner: Trine Gevingås og Odd Lutnæs Sakshaug

 

Vi minner om BU- og miljøsamling 18.-19. juni - meld dere på!

Årets BU og miljøsamling er lagt til Rennebu og Midtre Gauldal kommune.

Besøk på Grindal Ysteri, gjødsellagring i kyllingproduksjon og bruk av droner i beitebruket er noen av temaene vi skal innom. Du finner program og påmeldingsinfo på våre nettsider.

Påmeldingsfrist 10. juni. Meld dere på!

Kontaktpersoner: Eva Dybwad Alstad og Siri Bruem

 

Info fra andre:

Landbruksdirektoratet melder om at gamle arkiverte RMP-dokumenter er ved feil sendt ut på nytt til søkere i Altinn. Det dreier seg om ca 12 000 arkivdokumenter fra før 2021. Feilen skjedde i forbindelse med at Landbruksdirektoratet er igang med å flytte RMP-dokumentfilene fra Websak-arkivet til egen lokal lagringsplass i eStil. Den lokale lagringsplassen skal være en enklere og sikrere løsning. 

Landbruksdirektoratet informerer om dette slik at Statsforvalteren og kommunene kan svare på eventuelle spørsmål fra brukere som mottar slike dokumenter i Altinn.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.