Lokal og samisk mat i skolen

Trøndelag og Jämtland samarbeider for å løfte lokal og samisk mat i skolen. Satsingen har fått navnet SYSTER gastronomi og er en del av Interreg Sverige-Norge programmet. SYSTER står for sterk via samarbeid, yrkesstolthet, samisk og lokal mat, tradisjoner, erfaringsdeling og rørlighet (mobilitet på arbeidsmarkedet).

Sammen med 8 kommuner i Jämtland og Trøndelag skal SYSTER gastronomi utforske hva som må til for å styrke læringen om lokal og samisk mat i skolen. Prosjektet skal utarbeide en praktisk verktøykasse for ansatte i skolen, samt lage arenaer for inspirasjon, nettverksbygging, erfaringsdeling og kompetanseheving. Verktøykassen vil etter hvert bli å finne på www.smak63.no. Prosjektet skal dokumentere og systematisere gode eksempler og «best practice» og vil bygge på erfaringer fra Jämtland og Trøndelag. Søkelyset rettes mot skolemåltidet, samt mat- og helsefaget.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.