Prosjektskjønn 2025

Statsforvalteren i Trøndelag har i dag fordelt 48 millioner kroner til 34 fornyings- og innovasjonsprosjekter i kommunene. 

Publisert 08.10.2024

Tildelingen ble offentliggjort i forbindelse med et digitalt møte 8. oktober med kommunene om Statsbudsjettet for 2025.

I listen til høyre i skjermbildet ligger presentsjonen som ble vist. Den inneholder en oversikt over hvilke projekter som er tildelt midler for 2025. Felles tildelingsbrev blir sendt til kommunene i løpet av oktober. Her vil det komme nærmere informasjon om forutsetninger for tildelingen.

Hvorfor prosjektmidler?

Formålet med prosjektmidlene er å gi kommunene støtte til å prøve ut nye løsninger i sin virksomhet og til å stimulere til å jobbe med fornying og innovasjon. Størsteparten av prosjektene handler om fornying og utvikling av kommunen som tjenesteyter, og mange er i samarbeid mellom kommuner.  

Fellesløft – prioriterte områder  

Utfordringsbildet framover er blant annet preget av store demografiske endringer, utenforskap, klimaendringer og tilpasning til trangere økonomiske rammer. Dette forsterker behovet for fornying og innovasjon. For å møte utfordringer som er gjennomgående for flere av kommunene, og i dialog med kommunene, er det løftet opp fire prioriterte områder:

  • Innovasjon gjennom digitalisering
  • Kompetanseløft gjennom nettverk
  • Forebygge og motvirke ungt utenforskap
  • Bærekraftige tjenester og forvaltning

Enkeltprosjekter

Mange prosjekter handler om å forebygge og motvirke ungt utenforskap. Ett av disse er prosjektet Omsorgpakken, som alle barnevernstjenestene i Trøndelag står bak.Omsorgspakken bidrar til å gi barn, foreldre og fosterforeldre forutsigbar og god hjelp den første tiden etter at barnet flytter i fosterhjem.

Mulighetsstudie om brannsamarbeid i Trøndelag er et annet prosjekt som har fått midler. Målet med prosjektet er at brannvesen i Trøndelag gjennom regionalt samarbeid skal bidra til at kommunene blir bedre i stand til å møte framtidens utfordringer. Prosjektet skal identifisere og beskrive områder innen brann og redning der det er rasjonelt for brannvesen og kommuner å samarbeide.

Få ideer fra andre kommuner

Besøk gjerne denne najsonale nettsiden for å få se ulike prosjekter som har fått skjønnsmidler tidligere:  https://prosjektskjonn.statsforvalteren.no/offentlig

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.