Det Norske Måltid: 9 av 40 finalister er fra Rogaland
Matregion Rogaland beviser igjen at her blir det produsert mat av skyhøy kvalitet. I kategorien Årets kjøtt er tre av tre finalister fra fylket - Strand Gård, Klostergarden og Nyyyt.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Den store finalen i Det Norske Måltid går av stabelen under stjernehelgen i Stavanger 5. – 6. februar 2021.
Finalister fra Rogaland fordelt på kategori:
Årets Grønne
Blomkarse mikrogrønt, Smågrønt, Rogaland
Gråblå østerssopp, Topp Sopp, Rogaland
Årets Grønne foredlet
Tindved sorbet med einerbær og nype, Siddis Gelato, Rogaland
Årets Kjøtt
Vaktel, Strand Gård, Rogaland
Lammecarré fra Klostergarden, Klostergarden, Rogaland
Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalv, Nyyyt, Rogaland
Årets Kjøtt foredlet
Vikedal spekeskinke, einerøkt modnet 3,5 år, Vikedal Gårdsmat, Rogaland
Årets Ost
Fønix, Stavanger Ysteri, Rogaland
Årets Søtsak
Chilli 50%, Xoco, Rogaland