Siddisen som blei ein av Noregs beste ystarar
![Ystekurs i Stavanger. Lise Brunborg til høgre, Astrid Brommeland til venstre i bilete. Foto: Gro H. Kleiberg / Nofima. Ystekurs i Stavanger. Lise Brunborg til høgre, Astrid Brommeland til venstre i bilete.](/siteassets/fm-rogaland/bilder-fmro/landbruk/naringsutvikling/lokalmat/melkeforedling/beskjart2.jpg)
Vegard Larsen NRK Drivkraft har intervjua gründeren bak Stavanger ysteri på Storhaug. Høyr intervjuet, og la deg bli inspirert av den kunnskapsrike ystaren Lise Brunborg som har mastergrad i ostevitenskap.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Publisert 23.06.2022
Sett av ein time og lær om mjølkekvalitet og ysteprosessen av Lise Brunborg. Lise forklarer i detalj korleis prosessen med å lage ost er ved ysteriet. Mjølka er økologisk og blir produsert av bonden Kolbjørn Anda frå Randaberg.
https://radio.nrk.no/serie/drivkraft/sesong/202202/MKAK05002322